Автоматично обновяване на MS Office и Google Docs файлове в InDesign

72
Автоматично обновяване на MS Office и Google Docs файлове в InDesign

WordsFlow и DocsFlow на Emsoftware са решения, които могат драстично да ускорят работния процес в InDesign като създадат динамична връзка между документа в приложението и файл респективно от MS Office или Google Docs. Така нанесените промени се обновяват автоматично.

WordsFlow е плъгин за InDesign, който съчетава възможностите за редактиране на Word и Excel със способността за страниране на InDesign. Решението добавя динамични връзки и използва усъвършенствана технология за сливане, за да съчетае работния процес на редактиране и коригиране с този на оформлението на документа.

 

обновяване на MS Office и Google Docs файлове в InDesign


Динамична връзка

С WordsFlow, поставяте своите Word документи, включително таблици и графки, и Excel таблици (за Pro) версията, в InDesign както всеки път, с обичайния диалогов прозорец. Разликата е, че плъгинът създава динамична връзка, която позволява интелигентно обновяване на промените в InDesign документа винаги, когато съдържанието се промени, без ново зареждане на текста. Pro версията предлага и двупосочна версия, която позволява обновяване на промените, направени в InDesign в Word формат.

Така можете да форматирате, странирате редактирате в InDesign, докато редакторите и коректорите работят в Word и Excel, без да губите и повтаряте нищо, което вече сте направили.

WordsFlow поддържа macOS и Windows и InDesign C6 – 2020. Можете да свалите 15 дневна пробна версия от сайта на Emsoftware. Инсталацията става с две кликания с мишката, работата със софтуера е лесна и интуитивна. След инсталиране на плъгина, можете да изберете в InDesign File> WordsFlow>Paste with WordsFlow. Поставеното съдържание вече е динамично свързано с документа и при запазване на промени можете да го обновите с иконата или от панела Links. Pro версията добавя и опции за обновяване на Word файла или експорт в нов Word документ.

Налице в и поддръжка на OpenSource офис приложения.

Цената на WordsFlow е €223,2.

Цената на WordsFlow Pro, който поддържа двупосочна връзка с Word и поддържа и Excel (само еднопосочно), струва €334,84.

DocsFlow

Това решение предлага аналогична функционалност, но с добавени възможности за онлайн сътрудничество, чрез Google Docs интеграция. Динамичната връзка създава лесна за използване онлайн система за редактиране и страниране.

Цените са същите като на WordsFlow.
Източник: emsoftware.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.