Алтернатива на QR кодовете от InfoMark

730
Алтернатива на QR кодовете от InfoMark

Целта на сайта InfoMark.com и приложението InfoMark App предлага бърз дигитален достъп за печатни издания и стоки. Според създателите новото решение осигурява това, която „QR кодовете обещаха, но не осигуриха.“

Потребителите могат да получат бърз достъп до аудио, видео, PDF и всички други цифрови формати от настолни и мобилни устройства чрез обикновен отпечатан код с четири символа. InfoMark замества сложните QR кодове, които често не са визуално привлекателни и предлагат достъп само през устройство, което има камера. Всички буквено-цифрени кодове на InfoMark започват със звездичка, например *30C6. По този начин възможните комбинации са над 9 милиона. Ще се предлагат и кодове по заявка на потребителя.

Всеки може да се възползва от тези кодове на InfoMark.com или InfoMark приложението. Потребителите просто заявяват нов код и системата го генерира. Създателят му може да качи до шест цифрови ресурса и неограничен брой снимки. Следващата стъпка е публикуване на кода и асоциираните ресурси. Потребителите вече могат да въведат този код на infomark.com или в приложението, за да получат достъп до информацията.

 

Алтернатиова на QR кодовете от InfoMark

Тази услуга е безплатна за първата година и струва 10 американски долара годишно за всяка следваща. Можете да опитате как работи с код *3AZB.

Източник: infomark.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.