Анализирайте и подобрете изображенията в InDesign автоматично

1906

Продуктът на Elpical – Claro Layout е допълнение за Adobe InDesign, което дава възможност за автоматично анализиране на качеството и автоматично подобряване на изображения, поставени в програмата.

Claro Layout позволява на потребителите на InDesign да се съсредоточат върху творческата част от работата си, без да се безпокоят предварително за качеството на кзображенията. Можете просто да поставите RGB снимките когато създавате документа и, когато дизайнът ви е готов, да използвате Claro Layout, който да ги оптимизира и преобразува в CMYK без да напускате работната среда на  InDesign.

Claro Layout първо автоматично анализира всяко изображение InDesign документа и след го преработва съобразно определен изисквания, зададени от потребителя. При анализа на изображението се следят неговите рязкост, яркост, контраст, баланс на цветовете и други параметри.  Claro Layout прави подготовката на дизайна става по-гъвкава и по-бърза. Наред с това, файловете за печат са с по-малки размери, с по-високо качество на изображенията и по-лесни за  препращане и архивиране.
Благодарение на възможността на Claro Layout да поставя подобрените изображения в нов слой в документа, потребителите могат да превключват между оригиналните и обработените изображения с едно цъкане. Така те могат да работят в оригиналния файл, без да се налага да създават нови копия. При обработка с Claro Layout  режещите пътеки, прозрачните елементи и маските в изображенията се запазват.
Claro Layout е наличен за Windows и Mac, цената му е 799 евро.

Източник: elpical.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.