Ауто тифец – true or faulse

5316
Ауто тифец – true or faulse

Компанията ImageSkill пусна поредната версия на плъгина за Photoshop.

Background Remover е създаден с идеята да подпомогне всички предпечатари при тифецване на обекти от изображения. Всъщност, по-коректно е да се каже, че плъгинът действа на принципа на маскиране, отколкото на точково селектиране. Така или иначе, идеята на създателите на софтуера е да предложат улеснение в ежедневната работа, а дали, и доколко са успели, можете да прецените сами като си изтеглите и тествате демо версията.

Опитът, който направих аз, беше частично успешен, като естествено подбрах възможно най-сложен елемнт – развята коса на фон с различни нюанси. Важно е да отбележа, че за тази операция отделих не повече от 10 мин. и то, колкото за теста, и е напълно възможно при отделяне на повече време и експерементиране с опциите да се получат и напълно задоволителни резултати.

Като за финал бих желал да отбележа, че илюстрацията, с която направих моя експеримент, е една от най-сложните манипулации по принцип и изисква доста познания и опит. За всички останали случаи продуктът на ImageSkill би спестил доста време и усилия.

Пламен Димитров
Полиграфия Инфо ООД

Източник: www.imageskill.com

Интернет портал за печатни технологии.