Най-голямата безплатна база данни от профили за широкоформатен печат

262
Най-голямата безплатна база данни от профили за широкоформатен печат

Color Concepts представи ColorBase.com – вероятно най-голямата база данни с профили за печат в света.

ColorBase.com е онлайн платформа, която предлага лесен достъп до ресурси на специалисти в областта на печата. Там можете да откриете нарастващ брой инструменти за управление на цвета и видео съдържание, което потребителите по целия свят могат да използват, за да подобрят качеството на печата си. Регистрацията и използването на ресурсите са безплатни за всички.

 

 ColorBase.com

 

Централизиран достъп до профили за печат

В ядрото на платформата е централизираната колекция от профили за печат на ColorBase, предназначена за индустрията на широкоформатния печат. Профилите (които са набор инструкции , които осигуряват оптимални резултати при печат с определена комбинация от материали, мастила, принтер, RIP и режим на печат). Обикновено тези профили са достъпни единствено от доставчика на медията за печат/принтера и това принуждава операторите на машините да жонглират всекидневно с различни източници на профили.

Възможности без аналог

„Търсенето на профили в ColorBase.com е просто без аналог,“ каза André Venter, продуктов мениджър и специалист по развойната дейност, ColorBase.com, „като изграждаме обширна, усъвършенствана и централизирана библиотека с профили ние осигуряваме ниво на удобство, което няма аналог за печатници и студия. За пръв път потребителите могат да открият профилите, които им трябват в една централизирана платформа – при това безплатно“.

Предстои представянето на нови и вероятно платени, услуги на ColorBase.com. Сред тях са създаване на потребителски ICC профили, инструменти за конвертиране на цветове от едно пространство в друго, както и инструмент за запазване на специфични цветове за по-късно приложение.

Източник: colorbase.com

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.