Безоблачно споделяне и синхронизиране на файлове с BitTorrent Sync

2904

Едно ново улеснение за синхронизация на големи по обем файлове с каквито се работи обикновено при печатниците и рекламните агенции.

Новият офтуер за синхронизиране на файлове на BitTorrent няма ограничения в размера и не е облачна услуга. Освен това е безплатен.

Софтуерът синхронизира избрани от вас файлове на различни компютри на базата на peer-to-peer технология за споделяне, каквато използват торент тракетрите. Безплатното приложение BitTorrent Sync за момента е в алфа версия , но вече е достъпно за сваляне и употреба и работи напълно приемливо.

BitTorrent Sync

BitTorrent, Inc обявиха на блога си, че програмата за синхронизиране вече е достъпна за публично сваляне и употреба. Според компанията, тя предлага „неограничено, сигурно синхронизиране на файлове“. Това я прави подходяща за създаване и обновяване резервни копия на отдалечени машини. Също така може да се използва за споделяне на голям брой файлове между потребители и машини. Сред по-интересните възможности са опциите за еднократно синхронизиране и защитено с ключ споделяне на файлове.

Файловите трансфери са криптиране, личната информация при никакви обстоятелства не се съхранява на външни сървъри или в „облака“. Друго предимство е свързано със скоростта на работа – според BitTorrent Sync е базиран на P2P и благодарение на това можете да синхронизирате с максималната скорост на мрежата си. „BitTorrent Sync е специално проектиран за работа с големи файлове, затова можете да синхронизирате големи файлове с високо качество без да ги компресирате“.

BitTorrent Sync има версии за Windows, Macs, Linux, очаква се по-късно да се появи и поддръжка за мобилни устройства. Настройването на клиента е лесно, то не изисква създаване на акаунт, а използва 21-битов ключ, за да се извърши синхронизация на компютрите. Моят опит показа, че клиентът работи добре, синхронизацията на файловете между двата ми компютъра през безжична мрежа стана много по-бързо от скоростта, постигната с Dropbox.

Можете да свалите и изпробвате приложението оттук.

Източник: bittorrent.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.