Безплатен онлайн калкулатор за разход на лак

334
Безплатен онлайн калкулатор за разход на лак

Руските компаниите “OktoPrint Service” и “Hubergroup RUS” са разработили онлайн калкулатор, който позволява точното изчисляване на количеството лак за конкретен тираж. Създателите са уверени, че този инструмент ще помогне да се избегнат грешки при работа.

За правилното изчисляване на количеството лак за тираж е необходимо да се посочат дължина и ширина на повърхността, която ще се отпечатва, тираж, вид на използвания анилоксов вал, както и дали печатът е едностранен или двустранен. За всяка от страните се задава покритието на лака в проценти.

 

Безплатен онлайн калкулатор за разход на лак

В резултат се визуализира разходът лак в грама на m2, както и необходимото количество в килограми, необходимо в лакиращата секция. С калкулатора може също да се направи изчисление при лакиране с двустепенна хибридна система за създаване на текстуриран матов или гланцов ефект.

Авторите на онлайн калкулатора отбелязват, че стойностите са приблизителни и са възможни отклонения. Резултатите също така няма да бъдат правилни при лакове, съдържащи пигменти.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.weilburger-graphics.de

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/