Безплатен плъгин ви помага да свързвате текстови карета в InDesign

2414

Printguide.info тества инструментът за бързо свързване на текстови каретa TextStitch, създадено от Rorohiko

Плъгинът улеснява свързването на текстови карета във InDesign. Основните му функции са три – автоматично свързване, бързо свързване и автоматично разделяне.

Функцията Auto-Stitch (автоматично свързване)създава връзки между текстовите полета в последователност, зададена от потребителя. Плъгинът ще игнорира всички карета, които вече са свързани. Когато каретата са разположени неравномерно, ще се опита да отгатне правилната им последователност. Функцията може да се прилага както на определен разтвор, така и в целия документ. Начинът на работа се задава от конфигурационният панел. Quick stitch (бързо свързване), помага да свържете множество карета само с едно цъкване върху всяко от тях.

Функцията Auto-Unstitch (автоматично разделяне) ще премахва връзките между каретата на разтвора, страницата или документа. В зависимост от настройките му, текстът може да остане в отделни карета без връзки между тях или целият да се “събере” в първото каре. С помощта на тази функция е възможно да се “замразят” страниците на документа, така че да не се променя целият, в случай, че има корекции на определени страници.

Приложението може да е доста полезно при страниране, особено на издания, чиято подготовка изисква използване на повече текстови карета с връзки между тях. Можете да научите повече за Тext Stitch и да го свалите оттук. Той работи с InDesign CS – CS5. И работи с Mac и Windows. Преди да започнете го използвате, трябва да инсталирате и безплатния APID, който също може да бъде свален от страницата на производителя.

Източник: rorohiko.com

Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.