Безплатен плъгин за векторни карти в Illustrator CC

1287
Безплатен плъгин за векторни карти в Illustrator CC

ArcGIS Maps за Creative Cloud позволява да добавяте с лекота векторни карти в работната среда на приложението. Работи и с Photoshop, но в този случай картите се растеризират.

Можете да намерите и инсталирате този плъгин от тук.

 

плъгин за векторни карти

След като го инсталирате, плъгинът се озовава в Window > Extensions. Работата с него е лесна и приятна, а възможностите са много. След като стартирате приложението, трябва да създадете акаунт. Аз използвах опцията за влизане с Google акаунт, всичко стана лесно и бързо. Следващата стъпка е да откриете мястото, на което искате да създадете карта, в случая завод „Електроника“. Търсенето работи и на кирилица.

 

плъгин за векторни карти

Следващата стъпка е да нарисувате правоъгълник около зона, за която искате карта. Използвайте бутона Preview, за да компилирате картата. В панела Compilation. Това е мястото, на което определяте какво да бъде включено в картата. Картата по подразбиране е типографска и не е векторна. За да стигнете до истинското нещо, трябва да натиснете малкия … бутон вляво и да изберете Vector Street Map. На този етап можете да добавите още места към картата си.

 

плъгин за векторни карти

 

След това, можете да цъкнете бутона Download/Sync, за да свалите векторната информация. Процесът отнема известно време на ArcGIS.

Тук стигаме до наистина добрата част. Тя е, че в панела Layers се появяват десетки елементи на картата, които можете да използвате. Всеки е в собствен слой, така че можете да ги изключвате и включвате с лекота. Можете да сменяте цветове, шрифтове и каквото още си пожелаете.

 

плъгин за векторни карти

Източник: adobeexchange.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.