Безплатен плъгин за ретро ефект на снимките

1513
Безплатен плъгин за ретро ефект на снимките

Скриптът за Indesign създава ефект на вълнообразно изрязана стара снимка по ръбовете на изображения в Indesign.

Безплатен плъгин за ретро ефект на снимките

 

Скриптът е написан от Boris Kascheew, и можете да свалите английската му версия оттук. За да инсталирате скрипта е достатъчно да го копирате в Scripts\Scripts Panel папката в директорията на Indesign. За да го използвате, изберете една или повече снимки и цъкнете два пъти на скрипта в панела Scripts. Няма настройки, които можете да променяте. Ако резултатът не ви хареса, можете да използвате Undo , за да се върнете стъпка назад. Имайте предвид, че скриптът работи само с правоъгълни карета ( с или без ефекти на ъглите), но не и с елипси, триъгълници или многоъгълници.

За да настроите размера на назъбената рамка спрямо размера на снимката, можете да увеличите снимката, да пуснете скрипта и после да я намалите до оригиналния размер. Така мотивът на назъбването ще е по-дребен. Можете да пробвате и с правоъгълници, малко по-големи от снимката и запълнени с бяло, които да поставите зад снимката и върху, които да приложите скрипта.

Източник: indesignsecrets.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.