Безплатен плъгин за ретро ефект на снимките

1485
Безплатен плъгин за ретро ефект на снимките
Spread the love

Скриптът за Indesign създава ефект на вълнообразно изрязана стара снимка по ръбовете на изображения в Indesign.

Безплатен плъгин за ретро ефект на снимките

 

Скриптът е написан от Boris Kascheew, и можете да свалите английската му версия оттук. За да инсталирате скрипта е достатъчно да го копирате в Scripts\Scripts Panel папката в директорията на Indesign. За да го използвате, изберете една или повече снимки и цъкнете два пъти на скрипта в панела Scripts. Няма настройки, които можете да променяте. Ако резултатът не ви хареса, можете да използвате Undo , за да се върнете стъпка назад. Имайте предвид, че скриптът работи само с правоъгълни карета ( с или без ефекти на ъглите), но не и с елипси, триъгълници или многоъгълници.

За да настроите размера на назъбената рамка спрямо размера на снимката, можете да увеличите снимката, да пуснете скрипта и после да я намалите до оригиналния размер. Така мотивът на назъбването ще е по-дребен. Можете да пробвате и с правоъгълници, малко по-големи от снимката и запълнени с бяло, които да поставите зад снимката и върху, които да приложите скрипта.

Източник: indesignsecrets.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.