Безплатен скрипт генерира мрежа с дефинираните цветове в Indesign

3058
Безплатен скрипт генерира мрежа с дефинираните цветове в Indesign

Безплатният скрипт на Rorohiko се нарича SwatchWatch и работи с версии на InDesign CS5 и по-високи. С него можете да създадете мрежа от цветовете, които сте дефинирали в документа си.

скрипт генерира мрежа с дефинираните цветове в Indesign

 

Когато стартирате скрипта, се създава мрежа от карета с имена, които показват дефинираните цветове, в документа, в който работите. Мрежата се поставя на новосъздадени страници на края на документа. Алко промените цветовете, които сте дефинирали, просто трябва да стартирате скрипта отново, за да ги обновите.

Мрежата може да се настройва от потребителя. Като редактирате текстов файл, можете да настройвате опции като размер на каретата, ширина на разстоянието между тях, стилове за обекти и параграфи за форматиране на мрежата и м други. Можете дори да кажете на скрипта кои дефинирани цветове да пропуска. По подразбиране се игнорират None, Paper, Registration и Black.

Можете да свалите SwatchWatch оттук.

SwatchWatch служи и като демонстрация на разработването на скриптове по заявка на клиента. На тази страница можете да прочетете подробности за начина на работа с Rorohiko за създаване на потребителски скрипт, пригоден специално за конкретен работен процес. В него са разгледани аспекти като залагане на бюджет, разбиране на изискванията, изпробване на прототип, одобрение и купуване на код.

Източник: rorohiko.com
Текста написа: Мартин Новев
 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.