Безплатен типографски каталог от Emigre

2016

Сега можете да свалите безплатно каталог с шрифтове, който разглежда задълбочено технически аспекти на дизайна на шрифтове.

 

Emigre

 

 

 

Каталозите с шрифтове на Emigre са известни с красивото си оформление и задълбочената информация за техническите аспекти на дизайна на шрифтове. Цената на отпечатано копие на последния им каталог е едва три долара. Компанията планира да доставя следващото му издание безплатно (макар и само в САЩ).

 

Най-хубавото обаче е, че можете да свалите по-старите издания на каталога с шрифтове безплатно в PDF формат оттук. Там ще намерите много интересна информация и красиви шрифтове.

 

Източник: emigre.com

 

Текста написа: Мартин Новев

 

 

 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.