Безплатна алтернатива за одобрение на файлове – GoProof за InDesign

1603
Безплатна алтернатива за одобрение на файлове – GoProof за InDesign

Работният процес на всеки, който се занимава с публикуване има своите силни и слаби страни. Дори да имате най-добрия темпелйт за InDesign и автоматизирани процеси за създаване на страници, пак може да се случат проблеми.

Безплатна алтернатива за одобрение на файлове - GoProof за InDesign

 

В случаите, когато по даден проект работят много хора, процесите за одобрение и получаване на обратна информация е постоянен проблем, отнемащ много време. Въпреки, че InDesign се използва повече от 15 години, начините за проверка не са се променили особено. Към основните познати проблеми в момента спадат:

  1. времето, отделяно за генериране на PDF файл за преглед
  2. проследяването на корекциите и възможността за пропуски
  3. изпращането на файлове с големи размери
  4. необходимост от принтиране
  5. превключване между PDF и InDesign за нанасяне на корекции и други

Решението на всички тези проблеми е добавката за InDesign – GoProof. Системата работи в облачна среда и позволява на всеки, вземащ участие в процеса да преглежда, коментира, маркира и подписва пробите. Всичко това се случва в уеб браузъра (включително и на мобилни устройства) и за целта потребителите не е нужно да разполагат с InDesign. След като дизайнът е готов, е необходимо просто да изпратите връзка с покана към друг потребител. Цялата обратна информация се получава в специалния InDesign панел, като тя е систематизирана и организирана в списъци, позволяващи отмятане на задачите.

Всяка нова версия в корекциите получава пореден номер и така проследимостта е много лесна с GoProof. Системата позволява споделяне и на други файлове, а не само InDesign – PDF, JPG, PNG и други. Още сега може да започнете да ползвате услугата безплатно с InDesign CC, Illustrator CC и Photoshop CC. За тези, които имат нужда от повече пространство, абонаментът е 10$ на месец за потребител, като срещу това се получават 5Gb пространство и темплейти за имейл комуникация.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: blogs.adobe.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/