Безплатна компресия на изображения онлайн с TinyJPG и TinyPNG

943
Безплатна компресия на изображения онлайн с TinyJPG и TinyPNG

Можете да качите едновременно до 20 изображения, като онлайн приложението ги показва бързо с новият и старият размер, и нивото на компресия. Трябва, обаче, да свалите оптимизираните изображения едно по едно. Безплатната версия не изисква регистрация.

Безплатна компресия на изображения онлайн с TinyJPG и TinyPNG

 

Какво прави TinyJPG do?
TinyJPG намалява размера на JPEG файловете. Всеки файл, който качите, се анализира и му се прилага оптимално JPEG кодиране. На базата на съдържанието на изображението, алгоритъм подбира най-подходящата стратегия. Резултатът е качествено изображения, което пести пространство за съхранение и интернет трафик.

Приложения на TinyJPG?
JPEG е най-популярният формат за изображения в сайтове и приложения. Много JPEG файлове не използват оптимална компресия, което води до загуба на ценни ресурси. Балансирането на качеството и размера доскоро беше задача, която изискваше човешка намеса и отнемаше време. TinyJPG предлага решение.

Какво прави TinyPNG?
TinyPNG използва интелигентни алгоритми за компресия, за да намали размера на PNG файлове. Той селективно намалява броя цветове, използвани в изображението, което намалява пространството, заемано от него. Ефектът е почти незабележим, но размерът може да намалее значително.

Източник: tinypng.com, tinyjpg.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.