Безплатна Photoshop алтернатива в браузъра

1234
Безплатна Photoshop алтернатива в браузъра

Искало ли ви се е да имате напълно безплатен Photoshop навсякъде, само като отворите браузър? Вече има такава опция и тя се казва Photopea. Удивителното в случая е, че зад този проект стои само един човек – 28 годишният чешки програмист Ivan Kutskir.

Той е работил над приложението 7000 часа (3,5 години средно по 5 часа на ден), докато изучава компютърни науки в университета. Само за последния месец Photopea е използвана от 1,5 милиона души по света.

 

безплатен фотошоп

Самото приложение се издържа от реклами, които се визуализират в него. Сходствата с Photoshop надхвърлят външния вид, който е взаимстван почти напълно. Най-важните основни инструменти и работното пространство са налични в Photopea. Приложението поддържа повечето файлови формати, необходими за работа – jpg, gif и psd. Също така позволява работа със слоеве за редактиране на по-сложни задачи. Сред другите функции са: маски, режими на смесване, четки, селектиране и още много.

Може да видите повече за Photopea в следващото видео:

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.photopea.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/