Безплатният еквивален на Фотошоп Krita достигна версия 3.0

2774
Безплатният еквивален на Фотошоп Krita достигна версия 3.0

В новата версия на софтуера с отворен код за обработка на растерни изображения Krita има редица подобрения.

Krita 3.0

 

От както от Kickstarter подпомагат развитието на Krita, софтуерът претърпя сериозно развитие. Въпреки, че според мен все още е доста далеч от Adobe Photoshop като възможности, безплатния Krita е достатъчно функционален и в повечето случаи напълно достатъчен за работата на графични дизайнери и предпечатари (напомням, че софтуереът е един от малкото поддържащ CMYK).  Krita се предлага във версии за Windows, Linux и Mac OSX. Поддържа таблети на Wacom, Huion, Yiynova, а се очаква скоро и Surface Pro.

В новата версия са добавени редица подобрения като frame-by-frame анимация, подобрения в работата със слоеве, съкратени клавиши и др. Пълен списък с подобренията вижте тук: krita.org/en/krita-3-0-release-notes

Можете да видите ревю на новата версия на Krita тук:

Вижте сравнения между Krita 3.0 и Adobe Photoshop.

Можете да изтеглите новата версия от тук: krita.org/en/download/krita-desktop

Написа: Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.