Безплатни алтернативни лога за рециклиране

2043

Производителят на хартия Sappi предлага 18 алтернативни лога за рециклиране, които могат да се свалят и използват безплатно.

Безплатни лога

Възможно ли е лого да бъде прекалено успешно? Според някои менения случаят с популярното лого за рециклиране е точно такъв. Според тях то е станало твърде познато, потребителите са свикнали с него и това практически го е превърнало в незабележим елемент, чието послание се губи.

Интересният въпрос е дали потребителите все още го забелязват върху печатните материали? И дали, ако го забелязват, то ги подтиква към действия?
Ако търсите решение на този проблем, например лого, което привлича погледа по-силно и не е станало банално, Sappi Fine Paper North America имат предложение. Или, по-точно казано, 18 предложения, които можете да свалите безплатно в PNG или PDF оттук.

Ето и обяснението на Sappi:
„Не е задължително посланието „моля, рециклирайте“ да бъде представено чрез вездесъщите три стрелки. Всъщност, можете да използвате всяка интерпретация, за която се сетите. Това е прекрасна възможност да използвате въображението си докато помагате за опазването на околната среда. Поставете посланието „моля, рециклирайте“ на забележимо място печатните си материали. Знаем, че пространството там е ценно, но същото се отнася за нашата планета!“

Източник: na.sappi.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.