Безплатни решения за генериране на произволен текст и изображения

4611

AdhesionText е безплатно решение за генериране на случаен текст на различни езици, Random Image Generator е онлайн приложение за създаване на „фалшиви“ изображения по зададени параметри, които да използвате когато правите оформление на страници.

AdhesionText има две основни предимства пред стандартните Lorem Ipsum генератори. Първото е, че ако често го използвате, вероятно вече ви е втръснало до болка от неправилния латински, а AdhesionText предлага приятно разнообразие. Второто и по-важно е, че получавате истински текст на истински, живи езици, в които се използват и характерните допълнителни символи.

AdhesionText

Това отстранява сериозен проблем, който имат вградените генератори за текст на InDesign, Illustrator и QuarkXPress – те използват само стандартните символи, които присъстват в английския, но не включват никоя от допълнителните знаци, които ги има в почти всеки друг език, който използва латиница. AdhesionText решава тези проблеми. Онлайн генераторът ще ви предостави текст със или без пунктуация, числа или ударения. Можете и да изберете дали да се използват главни и редовни, само главни или само редовни букви.

Работата с приложението е съвсем лесна: първо избирате горе в дясно използваната азбука, след това избирате конкретния език и опциите, натискате бутона Get Text и всичко е готово. Няма поддръжка на български, но има кирилица и може да генерира текстове на руски и украински. Можете изберете и символите, които да се използват в генерирания текст.

Random Image Generator върши подобна работа по отношение на изображенията. Той е безплатен онлайн инструмент, който бързо генерира произволен брой изображения, в какъвто размер посочите, които да сложите в проектите си, докато получите реалните снимки. Изображенията от генератора са обикновени абстрактни мотиви, така че клиентите няма как да ги сбъркат с истинските неща.

Random Image Generator

Работата с генератора е повече от елементарна – въведете размерите на изображенията в пиксели, посочете колко картинки ви трябват и след това изберете стил на абстрактния мотив или изберете Random, за да получите интересна комбинация от стилове. После цъкнете бутона Go!

Източник: adhesiontext.com, rndimg.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.