Безплатно видео от Lynda.com: дизайн на илюстрирана книга

1734
Безплатно видео от Lynda.com: дизайн на илюстрирана книга

Водещият на безплатното видео е Nigel French, който споделя някои наистина добри съвети за работа с текст, снимки, оформление и много други.

Безплатно видео от Lynda.com


Официалното описание на курса гласи:

Научете се как да направите дизайн за илюстрирана книга, например книга с рецепти, детска книжка или издание с произведения на изкуството. Nigel French ще ви помогне да обедините текст, снимки и инфографики във впечатляващо оформление, включително с първа и последна корица. В процеса той разглежда в детайли работата със стилове за абзаци, символи и обекти, бележки, мрежи, хедъри и страници шаблони – всички елементи, които могат да превърнат дизайна на илюстрирана книга в предизвикателство. На края на курса, той ще ви помогне да подготвите две версии на книгата – една за печат и една като цифрова публикация.“

Във видеоматериала, който можете да видите безплатно, French демонстрира процесът на работа с изображения, които използва:

Вижте: Безплатно видео от Lynda.com: дизайн на илюстрирана книга

Източник: lynda.com

Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.