Безплатно приложение на Markzware за Mac App за преглед на InDesign, InCopy и IDML файлове

1459
Безплатно приложение на Markzware за Mac App за преглед на InDesign, InCopy и IDML файлове

Markzware, представи ID Util, безплатно приложение, което може да се свали от Mac App Store.

Markzware, представи ID Util

 

ID Util позволява на потребителите да преглеждат файлове в InDesign, InCopy и IDML формати без да им се налага да отварят Adobe InDesign. Потребителите на InDesign CS5 и по-нови версии, които имат инсталиран ID Util, могат да генерират изображения за преглед с висока разделителна способност на всички страници в документа в InDesign. Благодарение на високата им резолюция дори текстът на изображенията за преглед може да се чете. ID Util показва и версията на InDesign, в която са създадени файловете, както и размера на страницата.

В допълнение, ID Util може да записва файлове за преглед като JPEG, PNG или PDFПотребителите на ID Util могат да избегнат по-неефективни процеси като записване и споделяне на PDF файлове, или използване на Bridge, за да разглеждат много малки изображения за преглед. ID Util работи с OS X 10.10 и по-нови версии.

Вижте ID Util в действие тук:

Източник: markzware.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.