Безплатно приложение на Markzware за Mac App за преглед на InDesign, InCopy и IDML файлове

1290
Безплатно приложение на Markzware за Mac App за преглед на InDesign, InCopy и IDML файлове
Spread the love

Markzware, представи ID Util, безплатно приложение, което може да се свали от Mac App Store.

Markzware, представи ID Util

 

ID Util позволява на потребителите да преглеждат файлове в InDesign, InCopy и IDML формати без да им се налага да отварят Adobe InDesign. Потребителите на InDesign CS5 и по-нови версии, които имат инсталиран ID Util, могат да генерират изображения за преглед с висока разделителна способност на всички страници в документа в InDesign. Благодарение на високата им резолюция дори текстът на изображенията за преглед може да се чете. ID Util показва и версията на InDesign, в която са създадени файловете, както и размера на страницата.

В допълнение, ID Util може да записва файлове за преглед като JPEG, PNG или PDFПотребителите на ID Util могат да избегнат по-неефективни процеси като записване и споделяне на PDF файлове, или използване на Bridge, за да разглеждат много малки изображения за преглед. ID Util работи с OS X 10.10 и по-нови версии.

Вижте ID Util в действие тук:

Източник: markzware.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.