Бърза професионална обработка на снимки с Luminar 2018 Jupiter

813
Бърза професионална обработка на снимки с Luminar 2018 Jupiter

Luminar на Skylum е самостоятелно решение за обработка на снимки. Новата версия обещава значително подобрение на скоростта.

Luminar 2018 Jupiter

 

Патентован RAW енджин
Новата система е оптимизирана за по-бързо коригиране на несъвършенствата. Тя включва автоматична корекция на изкривявания от оптиката, хроматични аберации и пръсти, които са се озовали пред обектива. Качеството на обработка на изображенията е подобрено. Новите алгоритми осигуряват плавни и естествени преходи в зони като сенки и небе и максимално точно възпроизвеждане на цветовете. Скоростта на работа с RAW също е значително подобрена, с 502% спрямо предишната версия по данни на Skylum.

Бърза работа с Luminar
Приложението включва голям брой решения, които ускоряват процеса на работа. Сред тях са подобрения на работната среда, които осигуряват бърз достъп до инструментите, от които се нуждаете. Някои от инструментите са базирани на изкуствен интелект, например инструментите за създаване на маски, което допълнително ускорява работата.

Уникални ефекти с LUT, текстури и предварително зададени настройки
Адаптивните настройки позволяват създаване на различни ефекти без да ви се налага да работите с плъзгачи. LUT (таблици за калибрация) предлагат опции с едно цъкане, които симулират филм и различни креативни цветови ефекти на снимките. Например можете да използвате базираният на машинен интелект филтър Accent за автоматичен анализ и корекция на снимката, след което да ѝ придадете желаното усещане с помощта на LUT. Можете да заредите и настройки от Lightroom.

Над 40 филтъра, които запазват оригиналното изображение
Luminar включва над 40 фото филтъра, които ви помагат да извлечете най-доброто от снимките си. Филтрите са обмислени от професионални фотографи и целта им е максимално бързо да постигнете завършен ефект. Някои от тях са базирани на машинен интелект и предлагат по-бързи и умни настройки.

Професионален контрол
Наличието на предварително зададени настройки и интелигентни решения за корекция не означават, че редакторът е решен от професионални опции. Той предлага възможности като ръчни корекции на изкривяването от оптиката, слоеве с режими на взаимодействие, панел с история на извършените действия, инструменти за създаване на маски.
Налице е и възможност за масова обработка на изображения.

Цената на Luminar 2018 Jupiter e 69 американски долара. Има версии за Win и Mac OS. Можете да намерите пробна версия тук.

Източник: skylum.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.