Бързо и лесно нанасяйте текстови корекции в .indd файлове

1559

StoryTweaker е програма, която ви позволява, дори да нямате InDesign или InCopy, да редактирате текст в документи от InDesign, без значение на каква операционна система са направени.

StoryTweakerВсъщност StoryTweaker не работи директно с файловете, а вместо това експортира InDesign файла във формат, в който да можете да го редактирате. След като корекциите са нанесени StoryTweaker обратно импортира променения текст във формат .indd.

В StoryTweaker има много ясно разделение на отговорностите: потребителят може да нанася промени само в текста – никакви промени в лейаута или стиловете не са възможни. Тези отговорности остават при дизайнера.

Програмата е разработена, както за Mac OS X, така и за Windows потребители. Тя е чудесна за рекламни агенции и печатници, тъй като дава възможност за корекции в последния момент, без да се налага да има инсталиран InDesign. Така можете да спестите от купуването на скъпите пакети на Adobe и да избегнете проблеми със закона.

Превод: Иван Иванов
Източник: rorohiko.com

Име: Иван Иванов

Професионален опит: Практик, завършил е полиграфия в ТУ Пловдив и маркетинг в УНСС. През последните пет години е заемал различни позиции в няколко печатници, като оператор на машини за топъл печат, ситопечат и ламинат. Преминал е стаж по предпечат и дизайн в издателство Икономедиа. Работил е и като организатор производство в Делта Хай Принт в Пловдив. Познава цялостния процес на производството на печатни материали, което е от голямо значение в неговата ежедневна работа. Общува всеки ден с клиенти, следи всички големи рекламни кампании и определено знае какво се случва при клиентите на печатния бранш. Специализирал се е в търсене на технически решения за креативните идеи на рекламните агенции и затова е много полезен при писането на материали за нестандартни материали и технологии.

Настоящи занимания: Работи като консултант Производствен печат в Коника Минолта Бизнес Солюшънс България

В свободното си време: Забелязахме, че се увлича по лова и футбола. Предпочита спортове като тенис на корт, тенис на маса и билярд. Има интереси в областта на маркетинга и рекламата, както и психологията.