Версия 13 на RIP софтуера на Caldera

479
Версия 13 на RIP софтуера на Caldera

Френската компания представи най-новата версия на своя RIP софтуер. Тя ще бъде на пазара през октомври и включва подобрения и нововъведения.

Версия 13 на RIP софтуера на Caldera

 

Според Caldera версия 13 ще пести време по време на подготовката за печат, ретиражирането, може да допринесе за по-отимално използване на материалите за печат. Петте основни нововъведения са Print&Cut Mirror, Tile Order, CalderaJobs, Custom Annotations и Alpha-to-Spot.

Print&Cut Mirror
Тази функция е предназначена за ускоряване на работата при огледален печат, например за приложения със задно осветяване и сублимационен печат за трансферни приложения. Функцията позволява на оператора да управлява огледалното обръщане на изображението, марките за рязане и файла за рязане директно в потребителската среда на RIP-a, което пести време от обработката за печат.

Tile Order позволява на потребителите да избират последователността на печат на отделните елементи от проектите и намалява времето за монтаж при големи поръчки. Печатът може да започне от край по избор на оператора. Функцията може да спести време при създаване на графики за сгради и подобни мащабни проекти.

CalderaJobs позволява ефективно управление на голям брой принтери. Потребителите могат да архивират, запазват или изтриват стари поръчки, могат да пестят време, когато се налага да отпечатат отново вече отпечатана поръчка и да прегледат работата си до момента с лекота.

Custom Annotations позволява на потребителите да определят информацията за поръчката, която да бъде отпечатана, което води до спестяване на пространство и по-лесна ориентация.

Alpha-to-Spot е нова функция, която автоматично конвертира файлове с прозрачен фон в канали с бяло мастило, което пести време по време на предпечата.

Версия 13 предлага и подобрения на съществуващи функции. InkPerformer предлага избор между V2 (стара версия) и V3. Новата версия предлага икономия на мастило до 30% и високо качество на печат с неутрални сиви тонове. Решението поддържа macOS Catalina 10.15. V13 може да бъде свалена директно от CalderaDock, заедно с нови ICC профили и драйвери за принтери. Новата версия има обновени Pantone библиотеки, които включват 210 цвята от FHI Cotton TCX и нов режим за печат 2xCMYK Print Mode, за по-високо качество на изображението, с дублирани глави.

Източник: caldera.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.