Вече можете да поръчате Adobe CS6

2198
Spread the love

Adobe CS6 вече е достъпен за предварителни поръчки. Същото се отнася за Creative Cloud. Тук можете да прочетете и за новостите в Indesign CS6 – Liquid Layout и възможностите за поддържане на няколко различни оформления в една публикация.
Новата версия на софтуерният пакет Adobe CS6 вечее достъпна за предварителни поръчки. Вече е наличен и CreativeCloud, базираната на абонамент услуга на компанията. Обновениса всичкипродукти от CS пакета, с изключение на Acrobat и Flash Builder, коитоще получат нови версиипо-късно.

Компанията предложи и новия пакет Design & Web Premium,който комбинира две от най-популярните решения в едно. Новост е иProduction Premium, койтое ориентиран към обработката на видео. За професионалистите в областтанапечата, Design Standard включва InDesign, PhotoshopStandard, Illustrator, и Acrobat Pro X.

CreativeCloud
За пръв път потребителите ще могат да севъзползват от Creative Cloud, интернет базирания модел за достъп допродуктите на Adobe. Той дава на абонатитевъзможност да използват софтуера и услугите навсякъде и по всяко време,стигада имат достъп до мрежата.
Потребителите на Cloud получават мигновендостъп до обновените приложения, а някои инструменти, като Adobe Muse иAdobe Edge са достъпниединствено през тази услуга. Възможно е и съхраняване на информация вCloud, която да е достъпнапрез таблети и смартфони. Обявената цена за абонамент за Creative Cloudе 50 американски доларамесечно, при сключен договор за една година. Достъпът за един месец безгодишендоговор струва 75 долара.

Новоститев Indesign CS6
Adobe издадоха нов видеоматериал, посветен на някои от нововъведениятавнай-новата версия на Indesign. Новата версия предлага решение надизайнерите, които имат нужда данаправят няколко различни оформления на един и същ документ. Напримерзаразлични електронни устройства с хоризонтална и вертикална ориентация,както иза печат в различни формати. Така можете да преработите с лекота еднапубликация така, че да е подходяща за всякакви медии – отбилборди досмартфони.

Liquid Layout
Тази функция позволява да определите начина,по който се държат обектите, когато променяте размера на страницата.Това ставачрез набор от правила, наречени LiquidPage Rules, които управляват размера и мястото на всеки обект воформлението, когато промените размера на страницата.  Нещоповече, можете да променяте размера настраницата с влачене с мишката и да видите в реално време как сепроменясъдържанието. Така, ако клиентът промени мнението си, с лекота можетеда превърнетехоризонталния дизайн във вертикален и да експериментирате с различниизгледи.

Няколкооформления в една публикация
С тази функция можете да направите няколковерсии на публикацията си, в различни формати и с различна информация,които дасе съхраняват само в една публикация. Така отпада необходимостта дасъздаватенов документ за всяка версия на работата си. Добавен е и изглед, прикойтоможете да разделите екрана, за да виждате две различни оформлениянаведнъж.

Можете да видите повече във видеоматериала,представен от Terry White тук:http://adobe.ly/JqBmlR
inline_680_https://printguide.info/images/2012-04-25.jpg

Източник: tv.adobe.com, adobe.com
Текста написа: Мартин Новев
 
 
 
 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.