Вижте работата си в Indesign в мащаб 1:1 с PhysicalSize

851
Вижте работата си в Indesign в мащаб 1:1 с PhysicalSize
Spread the love

Всеки потребител на InDesign трябва да е наясно, че 100% мащаб в програмата не е реалният размер, Заради този неписан закон, не можете да се доверите на командата “Actual Size” PhysicalSize компенсира този недостатък.

Има много предложения, идеи и технически дискусии по темата. Според някои експерти проблемът вече не съществува в CS6 или най-късно в CC, но според много потребители представянето все още е непостоянно при увеличение 100% в зависимост от операционната система, настройките на работната среда и други.

 

Без излишни детайли, PhysicalSize работи с CS4, CS5, CS6 и CC. Интегрира се в менютата, поддържа работа с повече от един монитор и изисква една лесна стъпка за „калибрация,“ която се прави само веднъж.

Как се прави?
Вземете линия и следвайте видеоръководството:

Източник: indiscripts.com
Текста написа: Мартин Нове

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.