Втората версия на InDesign Font Catalog вече е в продажба

1925

InDesign Font Catalog прави визуални каталози на шрифтовите семейства с всички техни начертания.

Chris Paveglio пусна в продажба нова версия на Font Catalog. Тя предлага значителни подобрения във функционалността на програмата. ID Font Catalog каталогизира всеки шрифт, с който разполага потребителя, като за целта използва Adobe InDesign. Неговото предимство пред сходниIпрограми е способността да групира шрифтовете по семейства и да показва стила на всеки шрифт в кратък списък.

В новата версия е добавен възможност за създаване на списък с шрифтове, които да не се появяват в каталога, например такива на други езици (японски и китайски например). Тази функция е полезна и за отстраняване от списъка на шрифтовете, които са автоматично инсталирани от операционната система. Програмата се предлага за Mac OS X 10.4.11 – 10.5 и Adobe InDesign CS3 – CS4.

Другите подобрения включват 3 нови стила за документи за създаване на лесни за употреба мостри с професионален изглед. Включена е и възможност за употреба на всяка настройка за документ от InDesign за създаване на каталог. (Работи само със Single Paragraph стилове). Ядрото на програмата е изцяло пренаписано за по-добра производителност и надеждност. ID Font Catalog 2 се продава за $15 и е наличен на сайта на Chris Paveglio.

Източник: chris.paveglio.com

Интернет портал за печатни технологии.