ГЕД представя: Enfocus Switch

1289
ГЕД представя: Enfocus Switch

Неограничените възможности на Enfocus Switch за автоматизация на процесите

Какво е Enfocus Switch

Enfocus Switch е софтуер, с който можете да автоматизирате много от повторяемите действия, които правите във връзка с приемането, сортирането и обработката на файлове за печат. Switch ви позволява да създавате различни автоматизирани потоци, като имате възможност да интегрирате много от съществуващите приложения, които използвате днес, като например продуктите на Adobe.

Enfocus Switch е подходящ за всякакъв размер фирми с различен профил и може да се внедри на всеки етап от производството. Switch е подходящ за печатници, студия и фирми, които:

 • искат да автоматизират и оптимизират приемането и обработката на файлове за печат по различни канали, като FTP, email и други;
 • искат да интегрират приложенията, които използват днес, като намалят ръчните действия и конверсиите между различните среди на работа;
 • имат или смятат да инвестират в онлайн магазин или web2print магазин, зад който искат да имат автоматизирана система за приемане на поръчки и проверка на файлове.

Системата е изключително гъвкава и позволява интеграцията на приложения, които се използват във всички етапи от дизайн до печат, както и във всички видове печатни услуги

 

 • офсетов печат – Switch може да автоматизира изцяло приемането на файлове, конверсията на различни формати към PDF, проверката и корекцията на получените файлове, създаването на правилни монтажи и изпращането им за обработка за печат;
 • широкоформатен печат – Switch може да се интегрира с повечето RIP-ове и работни потоци за широкоформатен печат, като може да автоматизира голяма част от действията, свързани с приемането, проверката, подготовката на файлове и създаването на специфични монтажи, свързани с широкоформатния печат;
 • дигитален печат – освен да автоматизира целия процес по подобен начин, Switch може да разпределя поръчките към правилните машини, при наличието на необходимите опции – да проверява дали файловете са подходящи за печат на определени дигитални машини и други.

 

Enfocus Switch реално представлява гъвкав и функционален automation engine или софтуер за автоматизация. Софтуерите за автоматизация работят на принципа създаване на различни потоци и дървовидни структури, които представляват различни етапи с проверки и различни клонове, които файлът може да поеме, в зависимост от информацията в него или от резултата от последната проверка.

Самият софтуер за автоматизация няма функции като монтаж, проверка на файлове или растеризация, а използва възможностите за интеграция с приложения, които могат да извършват тези функции, като автоматизира подаването на файлове към тях и получаването обратно на обработени такива.

Ако погледнем Switch по-глобално, той е универсален софтуер, който има огромно количество приложения в полиграфията, но може да се използва и за функции извън нея. За това ще намерите повече информация към края на тази статия.

Какво можете да автоматизирате с Enfocus Switch
Приложенията на Enfocus са изключително много и могат да бъдат внедрени работа във всяко едно студио или печатница.

 • Автоматизация на приемането на файлове – С Enfocus Switch можете да автоматизирате стъпките по приемането и сортирането на файлове от различни канали. Операторите трябва да наблюдават различни папки и имейл акаунти и да правят множество еднотипни проверки и действия, които са скучни, отнемат време и имат потенциал за грешки. Със Switch можете да:
 1. сортирате автоматично файлове, получени от различни канали като email или ftp;
 2. намалите грешките и да постигнете стандартизация чрез използване на готови процеси;
 3. известявате служителите си, когато клиентът изпрати файл или направи някакво действие
 • Конвертирайте различни формати в PDF файлове – много фирми получават работни файлове от продукти като Adobe InDesign, Illustrator, QuarkXPress или дори MS Word. Тези файлове трябва да се конвертират в PDF, за да могат да се обработват след това за печат. Със Switch имате едно решение, с което можете да конвертирате всички тези формати в PDF успешно и да верифицирате, че в PDF-a няма проблеми.
 • Автоматизация на проверката и корекцията на файлове – Switch може да се интегрира изцяло с PitStop Server и да ви предостави възможност за автоматична проверка на файлове.
 1. входящите PDF файлове се сортират автоматично;
 2. операторът се известява, ако се намери грешка, и му се дава възможност да погледне файла, да го коригира и да реши каква стъпка да предприеме, за да продължи работния поток;
 3. файловете, в които няма никакъв проблем, преминават автоматично към следващите стъпки в потока и отиват към производството.

С Enfocus Switch можете да автоматизирате и други процеси като:

 1. комуникация с клиентите, като изпращане на имейли при различни събития, например при намерена грешка във файловете или при придвижване на файла към етап на производство и др.;
 2. създаване на електронни монтажи за различни технологии;
 3. изпращане на готовите монтажи към различни растеризиращи системи.

 

И още много, много процеси и действия, които са ограничени единствено от въображението на администратора на системата.

По-долу ще намерите няколко успешни истории, следствие от внедряването на Enfocus Switch:

 

Enfocus Switch PDF Review ви помага в комуникацията с клиентите

Опцията към Switch ви дава възможност да прибавите модул към вашия работен поток, с който да обменяте коментари с клиенти по техните файлове и да получавате техните одобрения или желания за корекции.

Клиентите получават линк, с който могат:

 • да отворят своята поръчка;
 • да визуализират правилно своите файлове, без да се налага да отварят или инсталират друго приложение;
 • да оставят своите коментари;
 • да одобрят или отхвърлят поръчката.

Switch може да автоматизира изцяло изпращането на имейл на клиента, създаването на линкове към неговите поръчки, както и да предприеме различни действия, в зависимост от решението на клиента дали одобрява файловете, дали ги отхвърля, или иска промени по тях.

Можете да научите повече за Switch PDF Review на страницата на продукта ТУК.

 

Enfocus App Store ви дава възможност да разширявате функционалностите на Switch

Enfocus App Store е онлайн платформа, където можете да купувате приложения, които да разширят възможностите на Вашия Switch. Тя се поддържа от общество от специалисти на компанията, клиенти на фирмата и независими професионалисти по целия свят.

 

 • Можете да разглеждате огромен набор от готови приложения за вашата система.
 • Тествайте за 30 дни преди да купите което и да е приложение.
 • Когато закупите приложението, само трябва да го провлачите върху вашия поток.

Ако имате нужда от решение, което не се предлага в AppStore, можете да качите описание на вашата идея. Тази идея се разпраща на всички разработчици на апликации в света и ако някой я хареса, Enfocus ще ви свърже, за да превърнете вашата идея в реална апликация. Приложението остава собственост на разработчика, а вие получавате решение на вашия конкретен проблем.

Повече за AppStore можете да прочетете в нашата статия „Какво е Enfocus Appstore?“

Вашият работен поток може да бъде автоматизиран бързо и лесно и да започнете да пестите пари и време веднага

ГЕД разполага със специалисти в областта на работния поток за печатната и арт индустрии, които могат да ви помогнат по време на целия процес.

Преди закупуването на софтуера

 • Анализ на вашите нужди и дефиниция на обхвата на системата.
 • Съвети и предложения за оптимизация на процесите и внедряване на добри практики.
 • Създаване на подробно задание за закупуване и конфигуриране на системата.

При закупуването на софтуера

 • Инсталация и настройка на системата във вашата фирма.
 • Създаване на работни процеси, свързани с резултатите от анализа.
 • Тест на процесите и системата.
 • Обучение на вашите служители.

След закупуването и инсталацията

 • Поддръжка на системата в работещо състояние.
 • Обучение на постъпили на работа след внедряването на системата.
 • Предложения за оптимизиране на системата и подобрение на нейните функционалности.

Нашите специалисти са преминали специални курсове в Enfocus и имат знанията и уменията да инсталират и конфигурират Switch по оптимален начин. Функционалностите на Switch, заедно с нашите знания и опит ви гарантират максимално бърза възвращаемост на инвестицията.

Ако искате да прочетете повече за автоматизацията

На нашия блог можете да прочетете много информация за автоматизацията, но ви препоръчваме следните статии:
Автоматизация от началото
Видове специализиран софтуер за комуникация с клиенти и генералните разлики

Как можете да научите повече за Switch

 • Разгледайте описанието на продукта на нашия сайт.
 • Пишете ни на sales@gedbg.com, за да ви направим персонална демонстрация, в която да видите колко лесно се изграждат потоците на Switch и колко бързо Switch ще донесе ползи за вашето производство.
 • Харесайте страницата ни във Facebook, където публикуваме добри практики и материали на тема автоматизация.
 • Посещавайте редовно нашия блог, където се стараем да качваме стойностни анализи и статии на различни теми като автоматизация, оптимизация, технологии и др.

За ГЕД ООД
ГЕД е професионална фирма, която специализира в предлагането на решения, които да оптимизират, автоматизират и подобряват процесите на нашите клиенти. Ние предлагаме продукти на водещи световни марки с установено ноу хау и наложени продукти, на които нашите клиенти могат да разчитат, за да решават своите проблеми и да подобряват своята конкурентоспособност.

Сайт: www.printing.gedbg.com
Facebook: https://www.facebook.com/GEDLtd/
Блог: www.printing.gedbg.com/blog
Имейл: sales@gedbg.com

Телефон: 02/8061201
Адрес: София 1505, ул. Васил Друмев 36

 

Име: Деси Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините, както и кратък студентски стаж в БНТ и БНР.

Настоящи занимания: В последните пет години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в мислене, планиране и реализация на нови формати и проекти, които обогатяват и допълват настоящите сайтове.

В свободното си време: Активен блогър