Решения за Файлов работен поток по Европейска програма от ГЕД

334
Решения за Файлов работен поток по Европейска програма от ГЕД

С помощта на софтуерите за автоматизация на работния поток, екипите в печатниците успяват да намалят грешките при изпълнение на поръчките, да смекчат въздействието на покачващите се цени на консумативи, ефикасно да управляват натрупващите се данни от извършени поръчки и да постигнат цялостно управление на своите предпечатни процеси.

 

Европейска програма от ГЕД

 

Работните потоци в нашето портфолио позволяват да се обхванат и стандартизират всички стъпки по получаване и обработка на файловете за печат. Те предоставят инструменти за централизирано интелигентно управление и автоматизация на всички предпечатни процеси, които част от печата на опаковки и комерсиалния печат.

Разгледай продукти в тази категория от ГЕД по Европейска програма

Софтуерите, които ще видите по-долу ви дават различни нива на автоматизация и управление на файловете във вашата печатница, като в зависимост от продукта имате възможности за:

 • Цялостно управление от край до край в една обща система
 • Автоматизация и интеграция на съществуващи системи
 • Подобряване на файловото управление в един основен процес от производството

Kodak Prinergy – Универсален работен поток за предпечат и печат

Софтуерът за производствен работен поток Kodak Prinergy е едно от водещите софтуерни решения за управление на работния поток в печатната индустрия. От излизането си на пазара до днес, Prinergy системата е концентрирана върху постоянното разширяване на възможностите, които предлага.

Без значение дали работите в сферата на конвенционалния или дигитален печат, комерсиален или печат на опаковки, или пък развива дейността си в хибридна среда, решението на Kodak е напълно приложимо за рационализация, автоматизация и намаляване на разходите на нейния работен процес.

Kodak Prinergy е решение, което обхваща всички стъпки от получаването на файлове, през тяхната обработка, проверка и одобрение и изпращането им към крайно устройство – CTP или дигитална печатна машина.

Благодарение на големия избор от опции за допълнителни функции и автоматизация и модулната структура на платформата, можете да създадете вашия работен поток по мярката на вашия бизнес.

Системата на Prinergy е система, с която според избраните модули може:

 • да се приема информация и да комуникира обратно с външни MIS/ERP системи;
 • да се получават файлове през уеб портал;
 • да се обработват файлове и да се правят монтажи;
 • да се подава обратна информация към потребителите;
 • да се автоматизират множество повторяеми действия;
 • да се дефинират условия за печат;
 • да се растеризират изходни устройства;
 • да се управляват различни печатни устройства;
 • да се изготвят виртуални цветни проби;
 • да се управляват директно дигитални печатни машини и CTP устройства на Kodak или индиректно – други CTP устройства на трети производители.

Hybrid Software CloudFlow – Работен поток за производство на опаковки

CloudFlow е модулен пакет за производствен поток, с който може да се обработват файлове, да управляват активи, да се одобряват дигитални цветни проби и да се автоматизират работни потоци. Той е специално разработен за графични проекти на етикети и опаковки в PDF формат с поддръжка на цветоотделяне, трапинг, растеризация, проверки и много други.

Модулната архитектура и гъвкавостта са двете основни характеристики на CloudFlow. Той ви дава възможност да добавяте и комбинирате много и различни функционални модули за одобрение на файлове, автоматизация на предпечата, рипване, растеризиране, управление на жизнения цикъл на поръчка и задание, и много други.

С възможността да работи изцяло в облак / облачни услуги, CloudFlow се превръща в надеждна платформа за контрол и дигиталната трансформация в производството на етикети и опаковки. Тя предоставя гъвкав интерфейс и мощни инструменти за обработка.
Платформата е отворена към всички индустриални стандарти и същевременно притежава широки възможности за потребителска настройка и конфигуриране. От по-малки печатници до големи компании могат да се възползват в различна степен от възможностите на CloudFlow, за да затвърдят своите позиции на пазара на етикети и опаковки.

ONYX Thrive – Работен поток за широкоформатен печат

Работният поток Onyx Thrive предлага на печатници и студиа скалируемо решение за печатното производство, което е базирано на технологиите на Adobe.

С работния поток Onyx Thrive, доставчиците на широкоформатни печатни решения имат възможност да управляват печатните процеси в своите работни потоци. Така не се налага да закупуват отделни RIP-ове, които се нуждаят от работата и времето на отделни оператори или не разполагат с единна файлова структура.

Onyx Thrive разполага с базиран на браузър потребителски интерфейс, който позволява работният поток да се контролира от всяко едно място, което спомага за подобряване на производителността.

Системата ви дава възможности за:

 • Цветови палитри за улеснение на оператора, които помагат за точния избор на цвета и съответствието
 • Заместване на цветове – автоматизирано и ръчно
 • Иновативната система, която позволява настройката на цветовото пространство
 • Инструменти за работа с бяло и други специални мастила
 • Разширени инструменти за редактиране на поръчката
 • Разделяне на многостранични PDF документи
 • Разделяне на документа за печат на части, което може да се извършва автоматично и ръчно
 • Обединяване на поръчките за печат с автоматично разпределяне на натоварването
 • И още инструменти за качествен контрол в производството на широкоформатен печат

Enfocus Switch – платформа за автоматизация на съществуващи процеси и поток от файлове

Платформата за оптимизация на работата с файлове Enfocus Switch напълно автоматизира движението на вашите файлове и как точно те се създават, споделят и получават. Switch също се интегрира с приложения от трети страни, свързвайки всичко заедно в персонализиран (създаден от вас) работен процес.
На първо място, Enfocus Switch е платформа за интеграция на съществуващите във вашата система софтуерни приложения. На второ място, тази среда далеч надхвърля приложенията на предпечата и дизайна. Той може да бъде използван на практика във всяка сфера на дейност, където е налице поток на файловете и повтарящи се действия. На трето място, основната дейност на Switch е да автоматизира всички повторяеми действия, свързани с прием на файлове, пренасочване на файлове според конкретни параметри, обработка, проверка, одобрение по определени показатели и други. Наред с това, със Switch може да се извършва работа по сортиране, архивиране и множество подобни действия, свързани с файловете.
Веднъж инвестирано време за подготовка и настройка на системата ви спестява време във всяка следваща поръчка за:

 • прехвърлянето на файлове между хората във фирмата;
 • връщането на файла към клиента;
 • обработката на файла;
 • насочване на файла към печат.

Arden Impact – професионален софтуер за проектиране и конструиране на опаковки

Arden Software е един от най-сериозните разработчици на CAD системи и производствени решения в световен мащаб. Въз основа на 50-годишен опит в производството на матрици, Arden създава софтуер, който работи перфектно за тези, които работят в индустрията за проектиране и конструиране на опаковки. Комбинираният опит, натрупан от десетилетия работа в опаковъчната индустрия, позволява на компанията да разработва и прилага работещи решения за всеки сектор на пазара на опаковки.

Impact CAD е превъзходен софтуер, специално разработен за компании, профилирани в дизайна и изготвянето на опаковки, щендери и брандирани реклами, както и на инструменти за тяхното изработване. Той включва най-модерните разработки в опаковъчната индустрия за структурен дизайн, развитие на продукта, виртуални 3D мостри и подготовката на щанц форми и други инструменти за производството му.

Hybrid Software PACKZ – мощен редактор на файлове за опаковки и етикети

Продуктът PACKZ е сред лидерите в света софтуери за професионална редакция и обработка на файлове за опаковки и етикети. Той предоставя на потребителите широк набор от мощни инструменти за опростяване и улесняване на работния поток в този процес.

PACKZ ви дава значителен набор от възможности за:

 • Редактиране на Текст с PACKZ
 • Работа с обекти и прозрачности
 • Съвместимост на файлове с външни редактори
 • Функцията трапинг
 • Осигуряване на качеството
 • Технология за живи обекти и отворен дизайн
 • Монтажи и възможности за 3D модели

Софтуерът PACKZ е базиран изцяло на PDF формата, който в днешно време се е превърнал в стандарт – еталон за обмен на всякакъв вид графична информация, в това число и на проекти за дизайн и производство на опаковки. Продуктът със своята гъвкавост и универсалност позволява коректната подготовка на файлове за всички съществуващи печатни процеси.

Едно от златните предимства в процеса на работа с този софтуер е, че всички PDF файлове се отварят директно в PACKZ. Системата елиминира необходимостта от междинно преобразуване към някакъв вътрешен файлов формат. Работата в нативен PDF формат намалява значително възможностите за грешки. Така скоростта на работа се повишава, а комуникацията с клиенти и печатници е значително улеснена.

Kodak Prinergy Tools – плъгини за Adobe Illustrator

Prinergy Tools ви позволяват да извършвайте всички ежедневни стъпки като проверки и корекции, трапинг, създаване и редактиране на баркодове, управление на цветовете във файла и много други, без да напускате Adobe Illustrator.

Production Tool
Production Tool е комбинация от инструменти, които могат да заместят или допълнят вградените инструменти в Illustrator. Част от инструментите, които ви предоставя плъгина са:

 • Инструменти за селектиране на обекти
 • Инструменти за коригиране на градиенти
 • Инструменти за редактиране на пътеки

Prinergy Set
Prinergy Set е комплект от плъгини за Adobe Illustrator, с които лесно и удобно преглеждате и коригирате файловете за печат, които получавате. Комплектът се състои от шест отделни и свързани плъгина, които можете да използвате в различни етапи на вашата работа с файловете за печат.

 • Инструменти за изглед и конверсии във файла
 • Инструменти за търсене на обекти и създаване на баркодове
 • Инструменти за управление презастъпването на цветовете

Виж още за Решенията за Файлов работен поток от ГЕД по Европейска програма >

За контакт с ГЕД
Уебсайт: euprogram.gedbg.com
Телефон: 02 80 61 264
E-mail: sales@gedbg.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.