Ефективно управление на PDF файлове за печат с Callas pdfToolbox 5

2648

pdfToolbox позволява на рекламни агенции, офсетови и флексопечатници да имат пълен контрол върху PDF файловете за печат.

Софтуерът дава възможност за лесно създаване на PDF за печат от многобройни файлови формати.

Всички знаем колко е досадно да се проверяват файлове за печат. Всички знаем и колко висока цена може да има всяко недоглеждане, независимо дали от страна на човека, който е създал дизайна или на този, който е подготвил файла за печат. Друг потенциален риск е нанасянето на корекции в готовите за печат файлове. Ако то бъде направено без нужното внимание, вероятността от бракуване на скъпа продукция нараства значително.

Callas pdfToolbox 5
На изображението: функцията за визуално сравняване на Callas pdfToolbox 5.

Точно тук е ролята на продукта на Callas pdfToolbox. Приложението осигурява лесен и надежден начин за проверка и поправка на PDF файлове. Проблемните файлове могат да бъдат поправени по време на проверката с едно натискане на бутон от контролния панел. Преработването на прозрачни обекти, преобразуване на шрифтове в криви, дефиниране на обрязване и наддаване, които съответстват на марките, конвертиране на различни файлове в PDF формат, сравняване на версиите на PDF файлове, визуално представяне на намастиляването… pdfToolbox предлага решение за всички проблеми, свързани с PDF.

Някой от възможностите му включват:

 • Проверка и корекция на файловете спрямо индустриалните стандарти, като PDF/X-1, PDF/X-3, PDF/X-4, PDF/A и PDF/VT.
 • Превръщане на документи от различни приложения в готови за печат PDF файлове. Сред поддържаните формати са Microsoft Word, PowerPoint, Excel, Publisher, Visio, Project, OpenOffice, Pages (само за Mac OS X), PostScript и EPS, както и файлове с изображения: PNG, JPG и TIFF. Можете да видите видеоматериал с процеса тук.
 • Приложението предлага преобразуване на цветовете с перфектно качество, текст в 100% черно и оптимизиран баланс на сивото за постигане на постоянни резултати при печат.
 • Възможно е автоматично задаване на trim и bleed box на PDF с правилно зададени марки за рязане. Вижте видео тук.
 • Програмата има възможност за визуална проверка на PDF файловете, която посочва разликите между оригинала и коригираната версия. Така е сигурно, че не са направени нежелани промени.
 • С pdfToolbox потребителите могат да приложат една корекция или профил с много поправки към всички файлове в определена папка или на голям брой файлове като използват възможностите за автоматизация.

Актуалната версия 5 на програмата предлага и полезни възможности, които улесняват работата на специалистите по предпечат. Сред тях са:

 • Поддръжка на най-новите стандарти на ISO
 • Усъвършенствано управление на цветовете.
 • Възможности за електронен монтаж на всякакъв тип изделия, от визитки до многостранични продукти.
 • Възможности за промяна на размера и положението на елементи в PDF файловете
 • Възможност за вграждане, заменяне и превръщане на шрифтове в криви.
 • Поддръжка на 64-битови системи

Софтуерът се предлага в България от фирма Гед.

Фирма Гед, съвместно с 4PEES има удоволствието да предложи 10% отстъпка от цената на продукта за всички сключени договори до края на месец април. 

Източник: callassoftware.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.