Запис на едностранични файлове и извличане на ресурси от Indesign с Exportools

1350
Запис на едностранични файлове и извличане на ресурси от Indesign с Exportools

Exportools плъгин за Indesign от Badia Software, който позволява експорт на Indesign документи като едностранични PDF, PS, EPS файлове, изображения, да записвате селекции, да извличате текст и да разделяте документи.

 

Запис на едностранични файлове

 

Поддръжка на различни файлови формати
Exportools Standard автоматизира експортът на индивидуални документи като страници или разтвори в отделни файлове. Той може да записва и групи страници или селекции, да извлича целия текст в документа и дори да разделя документи със съответните връзки към изображенията. Можете да записвате файловете в няколко популярни формата като PDF, PostScript, EPS, Rich Text Format, Microsoft Word, ePub, JPEG, PNG. Exportools Standard ви позволява и да разделяте документи и да ги съхранявате като по-малки документи или шаблони.

Експорт като отделни страници, групи с няколко страници или индивидуални селекции
Exportools Standard позволява запис на страниците на документа като отделни файлове. Можете да го направите с всички страници, четните или нечетните страници или подбрани от вас страници. Друга опция е да групирате страници и да ги записвате като многостранични документи. Можете например да запишете четните страници в един файл, а нечетните – в друг. Селекция – можете да изберете обекти или в документа и да ги запишете в желания файлов формат. Тази функция позволява и да определите наддаване на обектите.

Автоматични наименуване
Exportools Standard има модул за наименуване на файловете, който гарантира, че всеки експортиран файл има различно име и може да бъде открит лесно. Можете да добавяте различна информация като страница, време и пореден номер.

Разделяне на публикациите в по-малки документи
Exportools Standard за InDesign и QuarkXPress ви позволява да разделите документа си на произволен брой страници или разтвори като запазите правилното форматиране, приложените стилове, настройки и оформление на оригиналния документ. Можете и да разделяте документа в групи, например в четири групи по две страници, които започват от страница две. Exportools Standard ви позволява и да съберете в подпапки изображенията, свързани във всяка съответстваща страница, група или селекция.

Exportools Standard поддържа InDesign и QuarkXPress под Mac OS X 10.9.
Можете да свалите демо версия тук.

Източник: badiasoftware.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.