Защита от фалшификация на документи с Countermark

451
Защита от фалшификация на документи с Countermark

Countermark e услуга, разработена от Wessex Technology, за защита на документи от фалшификация.

Фалшивите дипломи или сертификати са само част от най-често срещаните ключови думи в Google, а фактът че резултатите от подобно търсене са стотици, само потвърждава необходимостта от подобна защитна услуга. Освен образователните институции на подобен риск са изложени и много други индустрии.

Countermark позволява на клиентите да удостоверят, че полученият продукт е оригинален. Защитните кодове се създават на сървъри, хоствани на Microsoft Cloud. Те се генерират под формата на PNG, CSV или друг тип файл. Самата маркировка може да се постави чрез лазерни маркери или непрекъснати мастиленоструйни принтери. Поддържат се различни изписвания, включително на кирилица.

 

Защита от фалшификация на документи с Countermark

Потребителите могат да прикачват допълнителна информация към кодовете посредством продуктите от пакета Microsoft Office. Прочитането на информацията става чрез безплатно мобилно приложение. След идентифициране на мобилното устройство, локацията и времето на създаване на кода, потребителят получава достъп до специфичната информация от сканирането.

Сканиране от подобен тип дава допълнителни възможности относно маркетингови и пазарни проучвания за компаниите производители. Освен това по този начин могат да се изпращат напомнящи съобщения в случаите, в които даден сертификат/продукт изисква подновяване на определен интервал от време. За целта продуктът е напълно съвместим с изискванията на GDPR. Във видео секцията на разработчика може да се намери богат набор от образователни материали.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: countermark.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/