За любителите на екшъна –

2118

Наскоро бе обновен иновативния пакет от т.н. „boxshot“ скриптове за Photoshop – Cover Actions Pro, разработван от Discreet Publishing, под ръководството на небезизвестния „гуру“ Марк Мончардини.

Пакетът е предназначен за изработка на висококачествени композиции на най-разпространените опаковъчни и рекламни заготовки – корици на книги, картонени опаковки, обложки на CD и DVD медии и т.н.

От една сравнително нова интерпретация в тази област, а именно използването на скриптове, а не 3D композиционен софтуер разчитащ на различно ефективни рендиращи алгоритми е извлечен максимума. С над 110 готови „екшън“ стила е доста трудно да не се намери подходяща композиция за даден проект. Разработени изключително прецизно, те просто вършат това, за което са предназначени. Или както казва самият автор на проекта -„Вие винаги може да намерите подходящата корица за вашия проект, защото това е…Cover Software on Steroids“. Предумишлено оставям този слоган непреведен, мисля че разбирате защо. Едно отлично допълнение към продукта е богатия видеотуториал,
който освен за професионалистите, би бил изключително полезен и за начинаещите в светая-светих на графичните дизайнери (Photoshop – вечно да се слави името му, а и на Томас Нол, също ;-), защото дава детайлна представа за разработката и функционирането на една често пренебрегвана възможност предоставена ни от Adobe – скриптирани сценарии или“екшъни“.


Статията написа: Йордан Христов,  Принтгайд Инфо

Източник: www.coveractionpro.com

Интернет портал за печатни технологии.