Избрани приложения и допълнения (декември)

218
Избрани приложения и допълнения (декември)

Продължавам с кратък обзор на самостоятелни софтуери и допълнения (плъгини и скриптове), който са ми направили впечатление през изминалия месец декември 2020. Това са нови версии на продукти или съвсем нови приложения, които могат да улеснят работата ви.

Topaz Mask AI
Topaz Mask AI е сравнително нов софтуер, който е предназначен за маскиране на изображения. Маскирането на изображения трябва да става бързо и лесно и това може да стане с технологията за машинно обучение на Mask AI. Изкуственият интелект в Topaz Mask AI дава възможност за рекордно бързо изрязване. Софтуерът е на цена от почти 100 долара, но ефективността му уникална. Възползвайте се от пробната версия, която предлага производителя. Имайте предвид, че трябва да сте със сравнително модерна видео карта.

 

 

Enfocus PitStop Pro2020.v20.1.1196397
Нов, декемврийски ъпдейт на PitStop. Въпреки, че не се съобщават за съществени новости във версията не можем да не го отбележим. Както казва наш виден колега предпечатар „Не мога си представя да стартирам Adobe Acrobat и да няма инсталиран PitStop“. Определено задължителен софтуер за всяка печатница работеща с „разнообразни“ клиентски файлове.

 

Enfocus PitStop Pro2020.v20.1.1196397

 

AstroPanel 5.0
Един от най-добрите плъгини за Adobe Photoshop, който може да ви бъде полезен при бърза обработка на изображения. Предназначен е основно за корекции на астрономически изображения, пейзажи, нощни снимки и други. Сигурен съм, че след като прегледате възможностите му ще откриете и други приложения. Цената му от 69.90 Евро е приемлива, на фона на улесненията, които предлага на потребителите.

 

 

FontExpert
FontExpert е софтуер за работа с шрифтове, за който сме писали в далечната 2007 година. Днес, след 14 години разработка, софтуерът FontExpert 2021 е достигнал до версия 18.0, Release 2 и с него можете да разглеждате, печатате, групирате и управлявате шрифтове.
Цената му е 49 долара за един лиценз.

 

 

Vector Magic
Vector Magic не е нов софтуер, но пък е изключително ефективен инструмент за векторизация, който сме пропуснали в многобройните ни ревюта. Можете да го използвате онлайн или да го изтеглите като самостоятелна програма на компютъра си. Автоматично конвертира JPG, PNG, BMP и GIF растерни изображения в SVG, EPS и PDF векторни изображения.

 

Vector Magic

 

Vector Magic разполага с интуитивни инструменти, които ще ви помогнат да прецизирате работата си и да постигнете съвършен резултат във векторизирането. Това, което най-много ме впечатли е възможността да контролирате цветове по време на процеса и да получите фиксирани цветове във крайния векторен вариант. Изключително подходящо при подготовка за ситопечат например. Цена: 8.99 Евро на месец за онлайн варианта и €249 за десктоп версията.

 

 

AxoTools
AxoTools на Graffix е плъгин за Illustrator за създаване на аксонометрични изгледи (изометрични, диметрични или триизмерни). Плъгинът спестява много време и предположения, когато правите чертежи. Индивидуалният лиценз струва само 30 долара.

 

 

Cacidi Extreme
Cacidi Extreme е изключително могъщ софтуер за създаване на каталози, ценови листи, директен мейлинг и др. издания, при които се изисква връзка с външна база данни. такъв тип софтуер се използва основно в случаите, когато се правят множество корекции, актуализацията, на които реално става светкавично. Настоящата версия е Cacidi Extreme CC2020.  Цената е 1739 долара за едно работно място на година.

Cacidi Extreme

 

 

Vector Inspector Pro
Vector Inspector Pro е полезен безплатен инструмент (плъгин на Illustrator), който проверява векторните елементи, идентифицира и ги и премахва грешки в тях. Съвместим е с най-новите версии на Illustrator.  Новата версия е с подобрено сканиране и скорост на работа. С този плъгин можете да сте сигурни, че векторните обекти във вашия файл са без грешки. Най-хубавото във Vector Inspector Pro е, че е напълно безплатен. Можете да го изтеглите от тук.

Vector Inspector Pro

Вижте предложенията за самостоятелни софтуери и допълнения от ноември месец 2020 година тук.

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.