Избрани приложения и допълнения (ноември)

145
Избрани приложения и допълнения (ноември)

Представям ви кратък обзор на няколко самостоятелни приложения предназначени за обработка на растерни изображения, както и допълнения за Photoshop, които през изминалия месец ноември са ми направили впечатление.  В тях няма нищо революционно, но биха улеснили и автоматизирали работата на потребителите, които ги притежават.

Picture Colorizer
Picture Colorizer е приложение за Windows и Mac, което се използва за оцветяване на черно-бели снимки и възстановяване на стари снимки. Има функция за напълно автоматично оцветяване и оптимизиране на старите снимки. Разбира се, в автоматизираните процеси се използва технология за изкуствен интелект.  Picture Colorizer също така позволява на потребителите да регулират ръчно различни параметри на снимката и да прилагат филтри. Софтуерът е обновен наскоро и е на цена 29.95$. Вижте още.

Picture Colorizer

X Color effects pro 10
X Color effects pro 10 на FRANZIS също е от софтуерите за оцветяване на монохромни изображения. Изберете желаните части на изображението, които ще запълвате с избрания от вас цвят чрез груба обикновена селекция. X Color effects pro 10 автоматично разпознава ръбовете, без да има нужда от прецизно селектиране на пикселите. Едно щракване с мишката и избраните региони се запълват с избраните цветови тонове. Струва 99$ и се предлага като плъгин за Photoshop или като самостоятелна програма. Вижте още тук.

 

 

X Color effects pro 10

 

Pro Panel
Propanel – мощен инструмент за корекция на изображения. Това е сравнително ново допълнение за Photoshop, което е създадено да улесни работата ви при подобряване на изображения, така че те изглеждат професионално обработени. С Pro Panel можете да създавате маски и разполагате с различни филтри и инструменти за цветна редакция, както и готови потребителски пресети. Официалната му цена е 49$. Лицензът е доживотен с безплатни ъпдейти. В момента се предлага с отстъпка до 20% от цената му. Можете да го предложите като подарък на Photoshop потребител с дигитален ваучер. Вижте още.

Propanel

SkinFiner 3
SkinFiner е софтуер за редактиране на снимки, предназначен да ви освободи от досаден ръчен труд при ретуширане на кожата. Помага ви да изгладите и подобрите кожата по най-лесния и бърз (автоматичен) начин. Поддържа 16 битови изображения и управление на цвета. Има пробна версия, предлага се като самостоятелен софтуер или допълнение към Photoshop. Цена в зависимост от лиценза от 39.95$ до 59.95$. Вижте още тук.

SkinFiner 3

 

Specs – Custom Measures & Marks
Този плъгин работи само с Photoshop 2021 или по-нов. Аз никога не бил използвал Photoshop за оразмеряване, но явно нуждите на някои са провокирали създаването му. Specs – Custom Measures & Marks е създаден да улеснява оразмеряването на обекти (размери, разстояния). В плъгинът за Photoshop всичко може да се персонализира и повечето промени се актуализират в реално време. Можете да измервате в различни мерни единици като пиксел, инч, милиметър и сантиметър или да показвате цветове като шестнадесетичен код, RGB, CMYK или HSB. Размерът на шрифта и всички други визуални стилове са регулируеми. Плъгинът е създаден ноември месец и цената му варира според лиценза, който ще си купите от 14$ до 56$. Вижте още.

Specs - Custom Measures & Marks

BrushBox
Приложението не е нито ново, нито има скорошен ъпдейт, но би било полезно на много дизайнери. BrushBox е мениджър на четки във Photoshop. Изглежда добре, има инструмент за търсене, може да се стилизират различни групи от четки, да се отбелязват предпочитани и др. Работи на нови и стари версии Photoshop.  Струва 15$. Вижте още.

BrushBox

 

Digimizer – софтуер за анализ на изображения
Digimizer е лесен за използване и гъвкав софтуерен пакет за анализ на изображения. Той позволява прецизни ръчни измервания, както и автоматично разпознаване на обекти с помоща на измервания на характеристиките им. Изображенията могат да бъдат рентгенови снимки, микрографии и др. Поддържаните файлови формати са JPG, GIF, TIFF, BMP, PNG, WMF, EMF и DICOM файлове. Предлага се с годишен абонамент или доживотен лиценз. Вижте още.

Digimizer

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.