Избрани софтуерни приложения април 2021

218
Избрани софтуерни приложения април 2021

Нови версии или функционалности на софтуер, който ни е направил впечатление, през погледа на Printguide. Априлската подборка е основно софтуери за обработка на фотографии, няколко плъгина за Illustrator, нови версии на популярни безплатни софтуери и други. Ще се радваме ако и вие, като наши читатели, ни направите предложения за приложения, които да включим в обзора си (за контакт: office@prepressbg.com).

Eye Candy
Eye Candy е вече с версия 7. Представлява колекция от филтри за Photoshop, с която можете да създавате текстури и ефекти. В „седмицата“ можете да намерите ефекти на огън, хромови покрития, светкавици, животински кожи, дим и мн. др. Всичко с едно, две кликвания. Има пробна версия, а иначе можете да си я закупите на цена от 89$.

 

Eye Candy

Raya Pro
Raya Pro е софтуер от типа Photoshop панели, които разширяват функционалността. Софтуерът е от най-мощните за създаване на маски на базата на осветеност. Съдържа също панели за смесване на каналите, смесване на различни експозиции, цветна корекция и др. Последно сме писали за него тук. Най-новата версия е 5.0 и е само на цена 44.99$.

 

WidsMob Retoucher 2021
До сега не сме попадали на този софтуер. Той може да ви помогне да намалите или премахнете шума, настъпил заради високо ISO, ниска светлина, бърза скорост на затвора и т.н., като използвате персонализираната информация от самото изображение. Предлага се пробна версия, а иначе цената е 25.99$.

 

WidsMob Retoucher 2021

 

Spot Process VueRite Color Separation Software
Spot Process VueRite Color Separation Software е създаден в помощ на ситопечатарите. Софтуерът е с основна функция да цветоотделя за печат върху текстил, като процесът е съобразен със спецификите на ситопечата. VueRite Color Separation Software може не само да ви спести време, но и да ви даде технологично предимство пред конкурентите. Цената му е 855$.

 

Spot Process VueRite Color Separation Software

 

CoolSelection™
CoolSelection™ е плъгин за Illustrator и това, което прави е да предложи нови, разширени функционалности за селекция. Възможности са големи, при наличието на много и припокриващи се обекти в сложни проекти. Вижте как работи тук.

 

 

Xtream Path 2
Xtream Path 2 е плъгин за Illustrator, с който можете да опъвате, плъзгате и дърпате лесно точки от всякакви векторни пътеки. С този плъгин редактирането на пътеки е много по-гъвкаво и ще ви улесни във вашата креативност. Версията е съвместима с Illustrator 2021. Има пробна версия, а иначе цената е малко соленичка за тези функционалности – 139$.

 

 

Xtream Path 2

 

Hot Door CADtools 12
Популярен плъгин за Illustrator с нова версия от края на миналата година. Често сме го споменавали в наши обзори в Printguide. Служи както за за техническо оразмеряване, така и разполага с инструменти за чертане, разширяващи възможностите на Illustrator. Има пробна версия, цена 379$, но се предлага гъвкаво с месечен (19$) и годишен план (228$).

 

 

Avenza MAPublisher
Последно за плъгина сме писали в далечната 2006 година за версия 7.1. Продуктът успешно се разработва и до днес. Настоящата версия е 10.8. Можете да го използвате да създавате карти с геопространствени данни в Adobe Illustrator. MapUblisher® безпроблемно интегрира повече от петдесет инструменти за картографиране на GIS в Adobe Illustrator. Работи (импортира ги) със стандартните за индустрията GIS формати. Има 14 дневна пробна версия, цена 1499$.

 

Avenza MAPublisher

 

Само в телеграфен стил, отбелязвам наскоро излезлите нови версии на безплатните GIMP 2.10.24 и Krita 4.4.3.

Вижте още:
Избрани софтуерни приложения март 2021
Софтуер за електронен монтаж
Избрани приложения и допълнения (декември)
Избрани приложения и допълнения (ноември)

Интернет портал за печатни технологии.