Избрани софтуерни приложения (март 2023)

994
Избрани софтуерни приложения (март 2023)

В месечния обзор включваме традиционно най-разнообразни софтуери, към които искаме да насочим вашето внимание. Всеки от тях може да ускори или подобри работата ви по един или друг начин.

ZOOM #1
Софтуер за висококачествено увеличаване на изображения с помощта на интелигентен AI. Можете да изберете произволен коефициент на увеличение и получите максимално детайлни изображения. Коефициент на мащабиране може да достигне до 10 000% с помощта на собствена разработена технология SSP (Super Symmetric Smart Patches), базирана на най-съвременните техники за дълбоко обучение, които непрекъснато анализират нови данни. Предлага се и като допълнения за Photoshop и Lightroom Classic. Цена: 79.95$.

 

ZOOM #1

 

 

HitPaw Photo Enhancer
HitPaw Photo Enhancer е един от много появилите софтуери за подобряване на изображения с помощта на AI модели. Това, което може да прави е до осемкратно увеличение на изображенията, оцветяване и цветна корекция, изостряне, ретуш на лица, възстановяване на изображения като премахва автоматично шум и др. Цена от 17.99 $/ месец.

 

HitPaw Photo Enhancer

 

My Panel 2
Допълнение, с което можете да създавате собствени панели с бутони за най-използваните функции във Photoshop, без да са ви необходими познания по кодиране. Малко е скъпичко (147 $), но от друга страна ще ускори процесите ви на работа и изглежда доста по-красиво.

 

My Panel 2

 

RainFX Photoshop Extension
Photoshop разширение за създаване на дъждовни ефекти. Можете да променяте ъгъл, плътност, скорост, сила на вятъра, нива на дъжд, за да получите желания вид. Цената му е скромна, 15$ и може да ви спести време.

 

RainFX Photoshop Extension

 

 

Recomposit
Stepok Recomposit е съвременен софтуер за автоматизирано изрязване на обекти и композиране на изображения. Изключително ефективен е и лесен за работа, със собствени инструменти за редактиране. Има директна поддръжка на RAW, съществува като самостоятелно приложение или филтър във Photoshop. Цената му започва от 79 $ и има пробна версия.

 

Stepok Recomposit

 

Excire Search 2022
Excire Search 2022 е един страхотен софтуер, който анализира снимките от вашия Lightroom каталог и след това ви помага да ги преоткриете при нужда. Първоначалното индексиране може да отнеме часове, но след това имате много възможности за откриване на дубликати, търсене по подобие, търсене по ключови думи и мн. др. Всичко това локално на вашия компютър, без облаци и връзка с интернет. Настояща версия 3.0, има пробна версия, иначе можете да го закупите на цена от 99$.

 

 

Excire Search 2022

 

 

Astute Graphics Plug-ins Elite Bundle v3.5.4
Популярният пакет плъгини на Astute, който разширява неимоверно възможностите на Illustrator е с нова версия. Няма нищо революционно в подобренията в мартенската версия, но не можем да пропуснем ъпдейта, за който сме писали многократно (за всеки плъгин по поотделно) в Printguide. Колекцията съдържа 21 плъгина за Illustrator на цена: 149 евро. Има и пробна версия.

 

Randomino

 

MathMagic 
MathMagic е WYSIWYG редактор на математически текстове, с поддръжка на MathML, LaTeX, MS Equation Editor и др. Ако ви се налага често да обработвате текстове с математически формули и уравнения, то този софтуер ще ви улесни. Lite Edition-а е безплатен, като той дори поддържа мобилни устройства. Иначе цената му варира от 20$ до 1000$ според пакета и периода на използване. Работи с Indesign.

 

MathMagic Pro Edition


SEPARATION STUDIO™ NXT

SEPARATION STUDIO™ NXT е софтуер направен от ситопечатари за ситопечатари. Основната му функция е автоматизирано цветоотделяне на растерни и векторни изображения. Можете да задавате цвят на използвано мастило или цвят на текстилната подложа. Цената му започва от 229$ за годишен лиценз. Предлага се в пакет и RIP на същия производител.

 

SEPARATION STUDIO™ NXT

 

Ultimate Impostrip
Ultimate Impostrip е с нова версия и функционалности. Идеята на този софтуер е пълна автоматизация на процеса на електронен монтаж и връзка с външни услуги и приложения като онлайн системи за редактиране, и web2print магазини. Подходящ е за всички сфери на печата, от офсет и дигитален печат, до специфични производства на етикети, опаковки, книги, транзакционен печат и др. Има пробна версия и поддържа и Mac и PC.

 

Ultimate Impostrip

 

CorelDRAW Graphics Suite 2023 (март)
И накрая завършваме с това, че март месец излезе нов CorelDRAW. Сред новостите в него са инструмент за променливи контури, онлайн база с темплейти, онлайн безплатен достъп до CorelDRAW Academy, промяна в създаването и спецификацията на нови документи, множество подобрения спрямо септемврийския ъпдейт от миналата година, както и подобрения във файл експорт възможностите на софтуера. Вижте подробно видео на новостите тук:

 

 

Вижте и други избрани софтуерни приложение за предишни месеци.

Всички публикации свързани със Софтуер в Printguide.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.