Избрани софтуерни приложения (януари 2024)

341
Избрани софтуерни приложения (януари 2024)

Стартираме първият ни софтуерен обзор за годината с няколко различни по тип приложения, които са насочени основно в областта на редакцията на изображения. Това са софтуерни решения, някои новостартиращи, предназначени да улеснят работата на дизайнери, предпечатари и др.

ReplaceAnything
ReplaceAnything версия 1.0.0 може да се използва в много различни задачи, като например заместване на хора, заместване на дрехи, заместване на фон и т.н. Уеб базирано приложение е, което използва елементи на изкуствен интелект. Можете да използвате команден ред, за да насочите AI за желания ефект. Можете да подпомогнете работата си с допълнително референтно изображение или външно създадена маска. Безплатно е за използване.

 

ReplaceAnything

 

Caesium Image Compressor
Caesium е софтуер за компресиране на изображения, който ви помага да съхранявате, изпращате и споделяте цифрови снимки, като поддържа форматите JPG, PNG и WebP. Можете бързо да намалите размера на файла (и разделителната способност, ако искате), като запазите цялостното качество на изображението. Безплатен е (GPL-3.0 license), мултиплатформен.

 

Caesium Image Compressor

 

Image Analyzer 1.43
Image Analyzer е софтуер за разширено редактиране, подобряване и анализ на изображения. Сред възможностите му са: Автоматично регулиране на яркостта, контраста, гамата и наситеността, вградени конвенционални и адаптивни филтри за намаляване на шума и др., инструменти за ретуш, включително четки за клониране, заздравяване на петна и изкривяване. Поддържа филтри, широк спектър файлови формати, принтери, камери, скенери, конвертира в различни цветови модели и мн. др. Безплатен е, разработва се само за Windows.

 

Image Analyzer 1.43

 

AI Requester
Софтуерът осигурява надежден и лесен за използване интерфейс, който безпроблемно се интегрира с най-новите технологии за изкуствен интелект, включително GPT-3.5, GPT-4 и DALL-E. Полезен инструмент „всичко в едно“ с приложения в генерирането на изображения. Цена 19 долара.

 

AI Requester

 

VPHybridCAD
VPHybridCAD са пакет софтуерни решения за векторизация, които безпроблемно съчетават сканирането, обработката на растерни изображения и CAD технологията. Софтуерът използва хибридна технология, която позволява сканирането на чертежи и обработката им до векторни данни, които се обработват с CAD прецизност. Има демо версия.

 

VPHybridCAD

 

NormCap v0.5.4
Мултиплатформен OCR, който поддържа български език, работи с няколко монитора едновременно, безплатен е. Най-важното е, че работи директно с екранни снимки вместо с изображения. Разработчиците са помислили и за доверието към потребителя. Приложението работи на локалния компютър и не събира и не споделя никакви телеметрични данни за работата ви.

 

NormCap v0.5.4

 

ActiveBarcode
ActiveBarcode е универсален и удобен софтуерен пакет за създаване на баркодове.
Предназначен е за офис потребители, разработчици на софтуер и администратори, които искат да генерират или автоматизират генерирането на баркодове.

 

ActiveBarcode

 

Graphic Tracer 13
Изключително могъщ софтуер за векторизация, за който сме писали в Printguide многократно. Включваме го в обзора заради съвсем наскоро излязлата 13-та версия. Полезен инструмент, особено за фирмите занимаващи с печат върху текстил на цена само 15 долара на месец.

 

Graphic Tracer 13

 

Brusherator
Brusherator е инструмент на Photoshop, предназначен да опрости работния процес с четките и вградените инструменти. Това е панел, който дава на художниците бърз достъп до любимите ви четки, инструменти, действия и скриптове във Photoshop. Софтуерът е високо ценен заради способността си да рационализира творческия процес, като намалява времето и усилията, необходими за превключване между различни инструменти и предварителни настройки. Цена: 13$.

 

Brusherator

 

Вижте и други избрани софтуерни приложения от предишни месеци и години.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.