Избрани софтуерни приложения февруари 2022

206
Избрани софтуерни приложения февруари 2022

Нови версии или функционалности на софтуери, който са ни направили впечатление, през погледа на Printguide. Ще се радваме ако и вие, като наши читатели, ни направите предложения за приложения, които да включим в обзора си (за контакт: office@prepressbg.com).

SkinFiner 4

SkinFiner е софтуер за ретуш на човешка кожа. Основната му цел е автоматизация на този процес. Работи като плъгин или като самостоятелно приложение. Поддържа управление на цвета, пълен 16 битов процес и др., както и най-новите версии на Windows и Mac OS. Следим отдавна това приложение, като в най-новата му версия 4.2 (за Windows) подобренията са поддръжка на RAW формати от нови модели фотоапарати и подобрения по използването на хардуерното GPU ускорение, както и отстранени бъгове. Има пробна версия. Цена: от 39.95 $

SkinFiner 4

Stepok Picture Enlarger 3.2

Stepok Picture Enlarger е полезен софтуер, който използва елементи на изкуствен интелект за увеличаване големината и преоразмеряването на изображения. За софтуера на български можете да прочетете в предишно наше ревю тук. Най-новата актуална версия е 3.2 като подобренията в нея са по алгоритъма на работа. Има 30-дневна пробна версия за да се убедите във възможностите. Цената е 166 лв. с включено ДДС (издават фактури на български фирми).

Stepok Picture Enlarger 3.2

 

Astro Panel Pro

Astro Panel Pro е един от най-добрите плъгини за Photoshop. Той интегрира разширени функции за дигитална обработка на пейзажни изображения, Milky Way, Deep Sky изображения, дневни и нощни пейзажи. В момента е на голямо намаление, само 29.90 Euro.

 

Astro Panel Pro

 

 

Luminar Neo

Luminar Neo е сравнително нов софтуер, отново използващ елементи на изкуствен интелект. Самостоятелен продукт е на компанията Skylum. Предназначен е за автоматизирана обработка на портретни и пейзажни изображения. Обръщаме му внимание, тъй като постоянно добавят нови функционалности към него като автоматизирано премахване на петна от прах, електропроводи, фонове, подмяна на небесни фонове и др. Новата версия работи по-бързо, оптимизирана е за новите серии чипове на Apple. Няма пробна версия, цена 79 Euro.

 

Luminar NEO

 

Rasterino

Rasterino е плъгин на популярните разработчици Astute Graphics. Работата му е да улесни работата с различни изображения в Illustrator. Сред възможностите му са интерактивно кропване (изрязване) изображения, премахване на празното пространство около изображенията, релинкване на множество вградени изображения и редакцията им, както и директен контрол на резолюцията на изображенията. Вижте видео тук:

 

Rasterino

PressGenie

PressGenie е софтуер за управление на поръчки за печатници на разработчика Devalipi. Актуалната версия е 2.3.5. През 2018 година я представихме на читателите на Printguide. Има всички необходими функционалности, въвеждане на поръчки и калкулации, оферти, технологична карта и проследяване и отчет. Можете да въвеждате, материали, машини, формати. Има нива на достъп. Вижте пробна версия. Цените започват от 499 $.

 

PressGenie

 

Printools

Printools на Badia Software е с нова версия за Indesign 2022. Презентирали сме софтуера в предишна наша публикация. Printools предлага множество възможности за ускоряване и автоматизация на процесите за подготовка за печат. Включва проверки за грешки, промяна на имена на файлове, автоматизирано генериране на файлове за печат и мн. др. Има пробна версия, а иначе цената му е 99.99 $.

 

Интернет портал за печатни технологии.