Излезе новата версия 2.9.9 на Krita

1490
Излезе новата версия 2.9.9 на Krita

Авторите на софтуера с отворен код за обработка на растерни изображения Krita публикуваха на своя сайт последната версия 2.9.9.

Излезе новата версия 2.9.9 на Krita

 

Ето какви са последните новости в него:

  • Показване на съобщение при използване на инструмента за рисуване с четка върху векторен слой.
  • Добавена е бърза клавишна комбинация за извикване на диалоговия прозорец за корекция на цветовите криви (Ctrl+M).
  • Подобрена е производителността с изображения, при които са добавени множество празни слоеве и маски, които не се обработкват.

Нанесени са корекции при различни проблеми от предишните версии, като:

  • Поправени са грешките от версия 2.9.8 – тази която не позволяваше изписването на символи, използвани като бързи клавиши, както и тази с използването на Gaussian blur, при което десният и долният край на изображенията ставаха полупрозрачни.
  • Продължава проблемът с правилното визуализиране на ODG файловете от Inkscape, но към момента е преустановено спирането на програмата при опит за отваряне на такъв.
  • Поправени са и редица трудни за откриване сривове в програмата при използване на функцията за връщане на изпълнените задачи (undo).

От страницата на Krita може да бъде изтеглена последната версия с всички подобрения. В допълнение може да вземете още създадените книга и DVD с обучителни материали.

Следващата версия на Krita ще бъде 3.0, която вече е достъпна за потребителите на Linux Ubuntu във все още недовършена версия. Вижте повече за нея в краткото видео:Източник: krita.org
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/