Излезе Akvis Sketch 13.5 – приложението, което рисува вместо вас

4002

Проведохме кратък тест на новата версия на програмата, която предлага възможност за създаване на по-реалистични рисунки.

Фотографите и дизайнерите имат много причини да превърнат снимка в графика или цветна рисунка. Например, ако снимката не е подходяща за употреба заради лоши светлинни условия, преобразуването ѝ в графика може да я направи използваема. Или може би търсите артистичен ефект или имате няколко снимки с твърде различно усещане, които трябва да използвате в издание. Просто ги превърнете в рисунка с молив и незабавно ще постигнете хармония. Може би клиентът иска ефект на рисунки, а не сте сигурни кой край на четката се държи и с кой се боядисва хартията?

Akvis Sketch

Тринадесетата версия на AKVIS Sketch не само ви помага да превърнете почти всяка снимка в прекрасно графика или картина с бои, но предлага и други интересни възможности. Например, възможностите за автоматизация могат да се използват за генериране на комикс от няколко снимки или дори видео. Можете да добавяте и различни повърхности към рисунките, които симулират платно и канаваца и тъкани, цимент, тухли, плочки, огради, тапети, кожа, бамбук и други растения, стомана, камък или релефна хартия.

Akvis Sketch 13 има 27 нови артистични стила с възможност за настройване на защриховането, нюансите и сенките. Впечатленията ми са, че резултатите изглеждат по-естествени от тези в предишните версии на Sketch, които сега се подвизават като Classic Styles. Въпреки това, опредено има още какво да се желае. Поне за мен беше трудно да постигна задоволителни резултати с някои изображения.

Програмата се предлага както самостоятелно, така и като плъгин за Adobe Photoshop, Photoshop Elements, Corel Painter, Photo-Paint, и PaintShop Pro. Приложението има 64 битова поддръжка  и работи сравнително бързо, стига да използвате съвременна конфигурация. Цената за лиценз за домашна употреба е 72–89 американски долара, бизнес лиценз струва 154 долара. Можете да свалите 10 дневна пробна версия от сайта на производителя.

Източник: www.akvis.com
Текста написа: Мартин Новев
 

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.