Решение за измерване и контрол на намастиляването по време на печат, съвместимо с почти всички офсетови печатни машини

759
Решение за измерване и контрол на намастиляването по време на печат, съвместимо с почти всички офсетови печатни машини

Автоматичният настолен спектрофотометър X-Rite Auto-Scan в комбинация със софтуера за измерване PrintFlow позволява на собствениците на почти всички видове офсетови печатни машини с конзола да добавят система за автоматично намастиляване със затворен цикъл.

 

PrintFlow

 

Често причината да се замисляте за нова печатна машина е нивото на автоматизация, която получавате с новата инвестиция. Тази автоматизация намалява брака, спестява време и разходи, подобрява качеството и прави печата по-стабилен.

Нуждата е ясна – да се добави автоматизация на вече инсталирани печатни машини. Когато става дума за намастиляване, решение има – PrintFlow с eXact AutoScan.

X-Rite Auto Scan в комбинация с PrintFlow е уникално решение, което може да добави една от основните автоматизации към съществуващи печатни машини – автоматично намастиляване и неговото поддържане по време на печат.

 

Добавете напълно интегрирана система за автоматично намастиляване към вашата офсетова машина!

 

Какви са функциите на системата за автоматично намастиляване

eXact Auto Scan и PrintFlow се интегрират с почти всички видове модели и поколения печатни машини, които имат конзоли за управление. Това им позволява да контролират намастиляването както при стартиране на поръчката, така и по време на печат.

Намастиляване при стартиране на поръчката
Ако имате файлов работен поток или растеризираща система, които да създават CIP3 файлове за намастиляване PrintFlow може да работи с тях.

Ако нямате такъв работен поток или той няма опцията за генериране на файлове за намастиляване, PrintFlow може да създаде такъв файл, който е много добре структуриран и е универсален за всички последващи приложения.

Използвайки тази информация PrintFlow може да създаде профил за първоначално намастиляване на вашата печатна машина и автоматично да управлява машината през конзолата и да настрои намастиляването за започване на поръчката.

Само този процес ще ви спести стотици листи, мастило и време в рамките на всеки един месец.

Управление на намастиляването по време на печат в затворен цикъл (closed loop)
След като започнете печата на поръчката PrintFlow може да поддържа зададеното намастиляване и да прави автоматични корекции ако това е нужно.

Всеки изваден лист се измерва автоматично с eXact AutoScan с много голяма точност и бързина. Измерванията се получават автоматично от PrintFlow, софтуерът ги анализира и ако има нужда прави корекция. Корекцията се изпраща към машината, която в реално време коригира намастиляването в областите, където е нужно.
Всичко това става автоматично, бързо и точно.

Искате контрол върху всичко? Няма проблем!
Освен всичко изброено имате възможност и за ръчни корекции на намастиляването от централно място с удобен интерфейс. Всички измервания се визуализират много ясно и подробно както на оператора на машината, така и на конзолата за управление.

корекции на намастиляването

Какво е предимството на независимата система за намастиляване

Изборът на външна система за управление на намастиляването е много смислено защото ви дава не само всички описани възможности, но и редица предимства.

 • Използването на външна система ви дава възможност да правите ъпгрейд и подобрение на системата без да е нужно да правите големи и сложни инвестиции в ъпгрейд на печатната машина. Често това дори е невъзможно. Нови поколения спектрофотометри, нови функции в софтуера, нови файлови формати за намастиляване – всичко е на една ръка разстояние.
 • Управлението на няколко машини от едно централно място ви гарантира стандартизация и еднакво качество на подаваните данни.
 • Можете да намалите значително инвестицията – вместо да инвестирате във вграден модул измерване за всяка една машина, можете да ги управлявате с една обща система, което да ви позволи лесно и бързо да постигате вашите печатни цели.
 • Във всеки момент можете да използвате най-добрия спектрофотометър за измерване, за разлика от печатната машина, която може да е много модерна в момента на инвестиция, но с времето нейните компоненти излизат от поддръжка.

Доста често външните системи дават по-добри резултати от вградените системи в новите машини, защото използват най-доброто възможно от всеки елемент. Понякога клиенти, които си купуват чисто нова машина предпочитат още тогава да я вземат с външна система, защото тя често е по-евтина, има повече функции, дава свобода, а понякога дори дава по-добри резултати – по-точно намастиляване, по-малко листи за подготовка, по-бързи корекции по време на печат.

Какво представлява системата за автоматично намастиляване

 

системата за автоматично намастиляване

 

Системата се състои от следните елементи:

 1. Спектрофотометър X-Rite eXact Standard, който е поставен на релса за автоматично водене.
 2. Софтуер с марка PrintFlow, който създава или използва готови профили за първоначално намастиляване.
 3. Конектор предоставен от PrintFlow, който се интегрира с конзолата на печатната машина.

Независимо дали имате печатна машина на Heidelberg, Komori, KBA, Ryobi или друга, най-вероятно PrintFlow има конектор за връзка с нейната конзола.

По този начин системата има всички възможности на една вградена система, но има и някои предимства.

 • Уредът eXact може да се сваля от релсата и да се използва самостоятелно като стандартен спектрофотометър за контрол на печата.
 • Софтуерът може да поддържа до десет печатни машини – това означава, че намастиляването на всички съвместими машини ще се прави от един и същи софтуер, с един и същи алгоритъм, с един и същи лесен за използване интерфейс.
 • Скалите за измерване могат да се слагат навсякъде по листа, не е нужно да са точно в края.

Как мога да получа оферта за система за намастиляване

Всъщност конфигурацията и инсталацията на eXact AutoScan и PrintFlow e изключително лесна. Системата идва с готови конектори за почти всяка офсетова печатна машина и готов интерфейс за интеграция, което прави инсталацията стандартен процес без нужда от специфични доработки.

За да получите оферта е най-лесно да ни изпратите имейл или да попълните форма, като добавите следната информация:

 • Марка и модел на машините, която искате да ъпгрейднете
 • Няколко снимки от различни ъгли на конзолата за управление на машината

Свържете се с ГЕД
Попълнете форма за запитване в страницата за Система за намастиляване
Пишете на sales@gedbg.com

За X-Rite
Компанията е един от лидерите в създаването на цветови работни потоци, като предлага уреди, софтуер и цялостни решение за контрол на цвета, създаване на цветови цели, комуникация на цветове и другия

За PrintFlow
Компанията е изключителен специалист в създаването на решения за автоматично намастиляване и благодарение на своя дългогодишен опит има готови решения за почти всички печатни машини, които могат да се интегрират бързо и лесно

За ГЕД
ГЕД е представител на водещи световни марки, като основната цел на компанията е да предостави световни решения на своите клиенти, като подобри тяхната ефективност и възможност да се конкурират с всяка печатница на всеки пазар.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.