Израелски учени създадоха машина на красотата

2453
Spread the love

Софтуерът Beauty Machine е разработен от университета в Тел Авив.

Beauty Machine използва специални алгоритми за преобразуване изображението на лицето. За създаване на програмата учените са се допитали до 68 мъже и жени от Германия и Израел, на възраст от 25 до 40 години. Извадката от 68 души е трябвало да оцени по скала от 1 до 7 привлякателността на лицата на 93 различни души. Тези оценки впоследствие са били въведени в база данни и съпоставени с 250 различни параметъра на човешкото лице.

По време на преобразуването, алгоритъмът взима предвид съотношение на определени параметри като ширина на носа, разстояние между очите и т.н., като крайният резултат не се отличава твърде много от оригинала въпросният човек може да бъде разпознат както по оригиналната снимка, така и по редактираната с Beauty Machine.

Учените от университета в Тел Авив дори стигат още по-далече като прогнозират, че с след време алгоритъма може да бъда вграден в цифровите камери.

Амбициозните разработчици целят да превърнат софтуерът си и в основен инструмент на пластичните хирурзи.

Според професор Daniel Cohen-Or „Красотата не е субективна или противоречива и се поддава на математическо описание както и много други неща в живота.“ И добавя „За нас всяко от лицата по време на разработката на практика беше набор от цифри“

Източник: prodtp.ru

Биографична информация