Иновации в проектирането и предпечата на опаковки от Esko ArtPro+

1240
Иновации в проектирането и предпечата на опаковки от Esko ArtPro+

ArtPro+ предлага лесна употреба и интеграция, възможност за автоматизация и е част от новата софтуерна платформа на Esko.

Esko ArtPro+

 

Esko представи ArtPro+ на drupa 2016 и предизвка изключителен интерес. Според старшия вицепрезидент на Esko Bernard Zwaenepoel, „Потребителите, които вече използват ArtPro+ докладваха, че имат по-висока ефективност и по-кратко време за изпълнение на поръчките, благодарение на новия редактор.“

ArtPro е де факто стандарт в предпечата на опаковки и етикети в световен мащаб. Потребителите му са част от глобалната общност от над 25000 потребителя на софтуер на Esko в индустрията за производство на опаковки. ArtPro+ е част от софтуерната платформа на Esko (Esko Software Platform), най-новата версия на водещото портфолио от интегрирани решения на компанията,, предназначени за дизайн, предпечат, автоматизация на работния процес, управление на цветовете и снабдителната верига за производство на опаковки, етикети, дисплеи и табели.

Лесна употреба
Zwaenepoel добавя, „ArtPro+ е идеален за дизайнери на опаковки и предпечатари, които досега не са разполагали със специализиран софтуер. С ArtPro+, потребителите получават лесно за употреба решение, което се учи лесно и им позволява професионално и ефективно да правят цялостен предпечат на етикети и опаковки.“ Работната среда на ArtPro+ включва колело за избиране на инструментите, което осигурява лесен достъп до правилния инструмент без да заема пространство на екрана.

Автоматизиран печатен процес
ArtPro+ предлага възможности за интеграция в решение за автоматизиран работен процес, който изпълнява повтаряеми се задачи. Това позволява разтоварване на операторите от досадни и повтарящи се задачи, което им позволява да се концентрират върху контрола на качеството и важните аспекти на работата.

Простота = пестене на време
Според Esko, благодарение на простотата на работата с ArtPro+, обучението на операторите отнема средно с 28% по-малко време. Това и други аспекти на решението осигуряват бърза възвръщаемост на инвестицията за нови потребители и незабавно увеличение на производителността за сегашни клиенти, когато се възползват от безплатните обновявания.

Пълна съвместимост
Въпреки, че ArtPro+ е решение с изцяло нов дизайн, Esko запазват съвместимост с предишни версии, за да гарантират безпроблемно преминаване на процеса по обновяване за сегашни потребители на ArtPro. Всички архивирани файлове от Esko редактори остават напълно редактируеми в ArtPro+.

Източник: пресинформация на Esko
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.