Как да настроим Photoshop за максимална производителност – ръководство от Adobe

2788

Ново ръководство от екипа на Photoshop предлага задълбочена информация за всеки от факторите, които се отразяват на скоростта на работа на графичния редактор.

Ако използвате Photoshop често, си струва да инвестирате малко време, за да конфигурирате приложението и компютъра, на който се използва, за да постигнете максималната възможна производителност. Времето, което отделите, за да оптимизирате Photoshop почти сигурно ще ви се отплати с повишена ефективност на работата.

Обаче, откъде да знаете как да оптимизирате Photoshop, за да работи по-бързо? Факторите, които имат значение са много и за да извлечете най-високата възможна скорост от машината си, ще имате нужда от доста знания. За щастие, екипът на Photoshop е решил да ни улесни с публикуването на ново, подробно ръководство (на английски), посветено на настройването на Photoshop за максимална производителност.

То обхваща хардуерни аспекти като оперативна памет, дисково пространство, процесори, графични ускорители и монитори. Там се намират съвети като: „В общи линии, добре е да купите толкова RAM, колкото можете да си позволите или колкото поддържа системата ви.“ Има обаче и не толкова очевидни, но доста полезни препоръки, например предложения за конфигурации с комбинации от SSD и харддискове.

По отношение на самия Photoshop ръководството включва набор ключови действия, като настройване на размера на скреч диска, оптимизиране на настройките на кеша, избор на правилния файлов формат, оптимизиране на изображенията и още много други.

Между другото, ако все още не използвате CS6, версията на ръководството за CS5 все още може да се свали.

Източник: blogs.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

 

 

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.