Качествено увеличаване на размера на изображения

2019
Качествено увеличаване на размера на изображения
Spread the love

Reshade е приложение, с което вече е възможно лесно да увеличите размера на дадено изображение до 20 пъти, без това да се отрази сериозно върху неговото качество.

Системни изисквания: Windows 95, 98, МЕ, 2000, XP, Vista

Официален сайт: http://reshade.com/product/stand-alone

Лиценз: Shareware

На всекиго е ясно, че при намаляване на размерите на дадено изображение, лесно може да се запази качествения му образ. За съжаление обаче, при увеличаване на размера на изображенията (up-sizing), нещата далеч не са толкова прости и лесни. Или поне, не досега.
Reshade е приложение, с което вече е възможно лесно да увеличите размера на дадено изображение до 20 пъти, без това да се отрази сериозно върху неговото качество. Разбира се, всичко зависи от изходния файл, който ще използвате, и отсега бързам да ви предупредя да не очаквате от програмата чудеса, в случай че искате от снимка с размери 100 х 100 пиксела да си направите билборд с перфектно качество. Благодарение обаче, на иновативните алгоритми, използвани в програмата, плюс достатъчно качествен графичен файл, ще успеете да постигнете резултати, които определено не сте очаквали. И всичко това се свежда до преместването на няколко слайдера.
Предполагам, вече съм успял да привлека вашето внимание, така че няма да губя повече време и ще премина по същество към представянето на Reshade в целият му блясък.

Автор: Галин Атанасов. Четете още тук.

Биографична информация