Кирила Корект 2007

3580
Кирила Корект 2007
Spread the love

БиЕмДжи представи новата версия на продукта за редакция на български текст в Microsoft Office среда – Кирила Корект 2007. Кирила Корект е прецизно и сигурно средство за редакция на текстове на български език, даващо на потребителите сигурността, че документите им и са коректно написани, уместни по стил и адекватни на целите им.

БиЕмДжи отново предлага продукт за широк кръг потребители с качествата на професионално решение – новата Кирила Корект 2007 работи с речник, отличаващ се с над 98% покриваемост и над 96% прецизност на предложенията. Модулът за проверка на граматическата и стилистична коректност предлага над 30 проверяващи правила и разпознава 7 функционални стила, а синонимният речник е с над 25 000 синонима с обилни метаданни.

Новата Кирила Корект 2007 ви предлага:

Подобрен модул за правописна корекция. Актуализиран речник с над 67 000 думи и над 1 000 000 словоформи, последна редакция от март 2006 г. се грижи за коректното ви писмено представяне. Речникът е съобразен с последните езикови реформи на Института за български език при БАН.

Ново! Разширен модул за граматическа редакция. Кирила Граматика вече предлага интелигентно решение за повечето граматически грешки като пропуснати запетаи, неправилно членуване и съгласуване, проблеми със слятото писане и др.

Ново! Предложения за стилистична уместност. Новата версия дава прецизирани според 8 функционални стила корекции на стилистични грешки.

Ново! Вграден електронен синонимен речник. Базата на Кирила Синоним е изградена по най–пълния синонимен речник с автори Любен Нанов и Ани Нанова, второ допълнено и осъвременено издание, 2000 г., съдържащ над 5 000 синонимни реда, като синонимите са с маркери за стилистична употреба и за част на речта.

Подробни обяснителни бележки към всички предложения на модулите на Кирила Корект 2007, които ви помагат да направите своя точен езиков избор.

HTML базирано ръководство, което улеснява работата ви с приложението.

Функции за обработка на изгледа на текста — кирилизация, сричкопренасяне и др., които оформят представителния вид на вашите текстове.

С новите си и подобрени модули Кирила Корект 2007 работи за Вашето представяне на ниво.

Кирила Корект 2007 — всичко, от което се нуждаете, когато пишете, безпроблемно интегрирано в работната ви среда.

Софтуер:
Microsoft Windows XP/2000
Microsoft Office 2003/XP/2000

Свободно дисково пространство: 15 MB

Поддържани програми:
Access
Excel
Front Page
Outlook
Outlook Express,
Power Point
Publisher
Word

Функционалности и модули на Кирила Корект 2007:
Кирила Правопис – правописна проверка и корекция с обновен речник
Кирила Граматика и Стил – подобрен модул за граматична редакция с
добавен стилистичен коректор
Кирила Синоним – нов модул Синонимен речник
Кирилизация и сричкопренасяне

Свързани продукти:
Кирила за Мас – кирилизация, сричкопренасяне и правописна проверка за
Macintosh
Кирила Мобил – софтуер за локализация на РDА устройства
Кирила2003+ – предходна версия на продукта, безплатна за некомерсиално
ползване

За да получите повече информация за новата софтуерна версия на продукта, както и да се уверите лично в неговите качества като изтеглите 30-дневна пробна версия, посетете:www.cyrilla.bg или www.bmg.bg .

За БиЕмДжи
БиЕмДжи е водещият софтуерен дистрибутор за България, представител на световните софтуерни производители Microsoft, Simantec, Autodesk, Corel Согр., Adobe Systems и Pantone.
За повече информация посетете www.bmg.bg .

За контакт с БиЕмДжи
Василка Шишкова, Ръководител проект Кирила в БиБмДжи
тел.: (02) 9657 076, 9657 060 GSМ: (088) 950 29 99 e-mail: v.shishkova@bmg.bg

Биографична информация