Когато клиентът иска една идея по-различен цвят

1094
Когато клиентът иска една идея по-различен цвят

Няма дизайнер, който да не се е сблъсквал с клиент, искащ една идея по-различен цвят. Ето защо тук ще предложим няколко безплатни онлайн решения в подобни или други ситуации.

палитри

 

Първи са така наречените онлайн генератори за палитри. Чрез тях могат да се изберат различни нюанси въз основа на подадена изходна снимка. Някои от тях дават допълнителни възможности като: избор на брой цветове в палитрата или хармонизиращи си нюанси към качения кадър. Може да изпробвате възможностите на някоя от следните опции: Color Palette FX, Palette Generator или CSS Drive.

Веднъж решили проблема с доминиращите цветове вероятно ще стигнете до различните нюанси. Тук на помощ идва инструментът 0to255, който помага за намирането на по-светли или по-тъмни оттенъци въз основа на първоначално зададен код.

За финал остана още един инструмент, наречен spyColor, чрез който може да се намери информация за всеки цвят и неговото преобразуване. За всеки конкретен нюанс се извлича информация за конвертиране в един от многото цветови модели (RGB, CMYK, HSL, HSV, XYZ, xyY, CIELAB, CIELUV, CIELCH, Hunter Lab и YIQ), както и аналогични, монохроматични, допълващи се и хармонични цветове.

Автор: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/