Контрол над черно-белите снимки с B&W Artisan Pro

793
Контрол над черно-белите снимки с B&W Artisan Pro

B&W Artisan Pro е панел за Photosop, който позволява бързо и интуитивно създаване на ефектни черно-бели снимки с минимални усилия и опит.

B&W Artisan Pro

 

B&W Artisan Pro не е панел с ефекти или филтри, той предлага различни възможности за редактиране. Приложението опростява процеса като залага на лессни за работа настройки, кото не са трудни дори за неопитни потребители.

Друга силна страна на панела е, че позволява лесно нанасяне на корекции в определени зони, с лесно създаване на селекция и потъмняване/изсветляване на избраната зона с бутони. Можете да използвате ласото, за да определите зоната в която искате да нанесете корекцията. Приложението се грижи зоналните корекции да се сливат незабележимо с остатъка от снимката.

Важно допълнение са и микро зоналните корекции. Те предлагат 154 настройки, които позволяват редакция на елементи с промяна само на избраните тонове, в рамките на зоната, на базата на 16-битови асиметрични маски.
Предварително дефинираните настройки включват 10 режима за преобразуване на цветни снимки в черно-бели, 22 бутона за тониране, 35 маски, базирани на осветеността и 11 зонални маски.

Технологията, която не се вижда
Функциите на B&W Artisan Pro използват възможности, които не са директно достъпни във Photoshop. Всяка функция задейства съчетание от усъвършенствани функции на PS и „скрити“ възможности, за да постигне най-добрия възможен резултат.
Цената на B&W Artisan Pro е €32.05, поддържаните версии на Photoshop са CC 2015.5 и по-високи.

Източник: bwvision.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.