Лесен дизайн с ArtXpress

1137
Лесен дизайн с ArtXpress

Софтуерът предлага огромни вградени библиотеки с фонове, форми, клипарт, рамки, маски, с които да подготвите страници с всевъзможно съдържание за печат.

 ArtXpress

 

ArtXpress включва библиотеки с готови за употреба шаблони за статии и възможност да създавате собствени оформления. Включените библиотеки с графични елементи могат да направят оформлението на всеки материал по-атрактивно. Софтуерът предлага поддръжка на експорт и импорт на Photoshop файлове, което прави процеса по създаване на дизайна по-лесен и гъвкав.

ArtXpress има базов и усъвършенстван режим на редактиране, което го превръща в мощна, но лесна за използване платформа за предпечат и дизайн. Той включва и система Click & Flick за лесно и интуитивно редактиране на обекти.

Лесна композиция на страниците
Възможностите за оформление на ArtXpress включват мрежа и водачи за лесно позициониране и подравняване на обектите. Има и функция за автоматично подравняване на базата на обекти, страница, завъртане на обектите разполагане на равни разстояния и уеднаквяване на размера на снимките. Налице са и опции за разполагане на обекти в колони или мрежа.

Слоеве
ArtXpress поддържа автоматично разполагане на обектите в слоеве, и промяна на положението им един спрямо друг с едно цъкане с мишката. Опциите за създаване на селекции и групиране са лесни за ползване и интуитивни.

Работа с текст
Приложението има предварително дефинирани стилове за постигане на различни текстови ефекти. Налице са и различни опции за работа с текст -прилагане на ефекти, текстури, сенки и други.

Маски
Предварително дефинираните маски са още един елемент, който прави работата по-лесна и приятна. Можете да създавате и собствени маски, с помощта на лесни за употреба инструменти.

Работната среда и начинът на работа са лесни и интуитивни. Можете да започнете проект, да изберете размера на страницата, шаблонът, който желаете да използвате. Различните елементи и настройки се отварят като табове в долната част на работното пространство и можете с лекота да превключвате между тях. Разнообразието от шаблони и ефекти е впечатляващо и създаването на публикации става бързо и лесно.

ArtXpress предлага експорт на файлове в PDF, PNG, JPG и PSD.

Можете да намерите пробна версия тук.
Цента на ArtXpress е 499 американски долара.

Източник: dgflick.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.