Лесни 3D текстови ефекти във Photoshop и Illustrator с Retrolift

2284
Лесни 3D текстови ефекти във Photoshop и Illustrator с Retrolift
Spread the love

Retrolift предлага макроси, с които с лекота да създадете триизмерни ретро текстови ефекти.

В момента плоският дизайн е на мода, но понякога просто трябва да се откроите като използвате триизмерен ефект. Особено, ако целите създаване на текст с ретро изглед. Разбира се, Photoshop разполага с някои много мощни инструменти за работа с 3D, но да се научите да работите с тях изисква да инвестирате доста време и усилия.

 

RetroLift 3D PSD Actions

Ако целта ви е просто да накарате текста да изглежда добре, при това бързо, струва си да видите макросите RetroLift 3D PSD Actions от Retro Supply Co. Срещу 12 американски долара можете да получите набор от пет макроса, с които да създадете красиви 3D текстови ефекти от всеки шрифт. Ще получите и видео ръководство, в което можете да видите как да създадете ефект на заглавие на стар филм с триизмерен ефект.

Ако предпочитате да работите с Illustrator, вижте RetroType Illustrator Effects.

Източник: creativemarket.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.